Trucuri care îți vor fi de folos în bucătărie

1. Dacă vrei să descojești mai ușor usturoiul, desprinde cățeii de usturoi și pune-i într-un borcan cu capac. Agită borcanul cu putere și usturoiul se va descoji singur.

Sponsored links

2. Taie fructul de avocado pe jumătate, în jurul sâmburelui, și desprinde cele două jumătăți. Înfige apoi lama unui cuțit în sâmbure pentru a-l extrage cu ușurință.

3. Folosește un pai de băut pentru a curăța căpșunele. Înfige-l în partea inferioară a fructelor și împinge spre frunzulițe.

Pentru a curăța mai ușor cartofii fierți în coajă, transferă-i după fierbere, pe rând, într-un vas cu apă rece. Coaja se va desprinde singură! Este important să îi speli temeinic înainte de fierbere.

5. Pentru a stoarce mai ușor lămâile, presează-le cu mâna pe un fund de lemn înainte de a le tăia, mișcând înainte și înapoi de câteva ori.

Sponsored links

6. Dacă ai de tocat ceapă și ți-e teamă că ți-ar putea irita ochii, las-o timp de câteva minute într-un vas cu apă rece, după ce ai curățat-o.

7. Vrei ceapă caramelizată în cel mai scurt timp? Adaugă un praf de bicarbonat de sodiu în tigaia în care o prăjești.

8. Dacă vrei să scurgi apa din dovleceii cruzi pentru a prepara dovlecei pane sau chifteluțe, sărează-i puțin după ce i-ai tăiat sau dat pe răzătoare și șterge-i cu un prosop de hârtie după câteva minute sau stoarce-i între palme.

9. Dacă ai tăiat castraveți, lămâie, dovlecei sau alte fructe ori legume care s-ar putea usca repede și nu le folosești integral, folosește capetele lor pentru a le acoperi perfect și fixează-le cu o scobitoare.

10. Dacă vrei să tai roșiile cherry în jumătăți perfecte, aliniază-le pe un tocător, pune capacul ușor și drept al unei caserole deasupra lor pentru a le fixa și taie-le orizontal cu un cuțit ascuțit.

Sponsored links