Top 5 factori care duc la divorț

A întemeia o familie este un lucru minunat și dorința fiecărui om, însă înainte de a face acest pas te vei confrunta cu multe îndoieli, crize, conflicte și asta e bine. Importat este modul în care reacționezi la tot ceea ce ți se întâmplă. Dacă reacționezi într-un mod corect, vei înțelege că nu este o tragedie, ci un nou nivel în relația ta.

Sponsored links

Noi de dorim ca numărul familiilor fericite să crească. De aceea vă prezentăm cae sunt cei mai periculoși factori care pot ruina o căsnicie și cum să le faceți față cu brio.

5. Decizii luate în grabă cu privire la căsătorie

Oamenii de știință susțin că femeile care au avut mai puțin de 3 parteneri înainte de căsătorie divorțează mult mai des decât femeile de aceeași vârstă care au experiență. Acest lucru se datorează probabil faptului că fetele tinere se căsătoresc uneori doar pentru că cred că sunt îndrăgostite nebunește. Dar, de cele mai multe ori, acest sentiment se trece destul de repede.

Ce poți face? Căsătoria este ceva serios, o muncă și o implicare de lungă durată și nu întotdeauna plăcută. Dacă te decizi să te căsătorești, trebuie să-ți dai seama pe deplin: „Îmi asum responsabilitatea pentru relația noastră și cu siguranță sunt gata să o îmbunătățesc și să fac tot ceea ce depinde de mine pentru a fi bine”.

Sponsored links

4. Treburile casnice de zi cu zi

Psihologii consideră că regulile stricte dintr-o casă pot fi, de asemenea, un motiv pentru divorț. Astfel de reguli dau impresia unui al doilea loc de muncă, nu a unei case confortabile.

Ce poți face? Fii creativă! Glumele și tradițiile obișnuite transformă sarcinile de rutină în jocuri captivante. Ia-o ușurel. Răsfață-te comandând o pizza sau mergi la o cafenea drăguță în loc să gătești cina atunci când te simți extrem de obosită și lipsită de forță. Lasă deoparte curățenia casei. Vei avea timp de ea mai târziu. Sau pur și simplu începe împreună cu partenerul tău o competiție pentru a vedea „cine va îndepărta praful mai repede” cu niște premii frumoase.

3. Prietenii tăi divorțează

Relațiile strânse cu persoanele care divorțează pot, de asemenea, să vă influențeze în mod negativ căsnicia dacă aveți deja unele certuri și neînțelegeri. S-ar putea să începi să faci o comparație cu cei care tocmai s-au despărțit. Și există riscul să găsești multe în comun și să decizi că și căsnicia ta ar trebui să se încheie.

Ce poți face? Ar trebui să înțelegi că, dacă încetezi să te întâlnești cu acest cuplu care reprezintă un „pericol” pentru căsnicia voastră, nu te va ajuta să îți rezolvi problemele relaționale. Ar trebui să ai o relație foarte strânsă cu partenerul tău tot timpul, nu doar înainte sau după divorțul unui prieten.  Fiți sinceri unul cu celălalt, deschideți-vă sufletele și spuneți-vă totul. Când există o legătură puternică în relația ta, factorii externi nu o pot distruge.

Sponsored links

2. Munca exagerată

Este minunat să încerci să îți construiești o carieră  atât timp cât nu îți influențează în mod negativ viața personală. Degeaba devii directorul companiei, dacă familia ta se destramă iar căsnicia ta se îndreaptă spre divorț. Desigur, nu trebuie să-ți neglijezi sarcinile pe care le ai la serviciu, dar nu trebuie să-ți neglijezi nici sarcinile pe care le ai acasă.

Ce poți face? Stabilește-ți prioritățile. Separă munca de familie și nu acorda muncii mai multă atenție decât este necesar. Fii gata să-ți refuzi șeful atunci când vrea să stai până târziu vineri seara. Fii gata să-i explici partenerei tale tale că întâlnirea de astăzi este de mare importanță și nu există nicio șansă să o amâni.

1. Ascunderea infidelității

Infidelitatea conjugală este una dintre cele mai dificile probleme cu care se poate confrunta o familie. Dacă ai făcut deja o astfel de greșeală, ar trebui să fii gata să-ți asumi responsabilitatea.

Sponsored links

Ce poți face? Ar trebui să înțelegi că este mult mai rău să ții ascuns acest secret decât să spui adevărul. Nu poți fi sigur că partenerul tău te va ierta și familia nu va fi distrusă. Dar un astfel de secret îți va distruge căsnicia din interior, fără îndoială. Așa că putem spune că sinceritatea oferă o șansă de a-ți salva familia, în timp ce minciunile iau această ultimă șansă de a mai salva ceva.

Sponsored links