Testul de 30 de secunde care îți va arăta dacă ai un corp sănătos

Riscul de a ne îmbolnăvi crește drastic pe măsură ce îmbătrânim și sistemul nostru imunitar devine mai slab, potrivit medicilor. Deși este recomandat să faceți un control fizic complet la fiecare 2 ani, iată câteva teste rapide pe care le puteți încerca acasă pentru a vă liniști. Acestea vor dura doar aproximativ 30 de secunde și vă vor anunța dacă totul este în regulă cu corpul dumneavoastră sau nu.

Sponsored links

Noi am făcut o listă de 5 teste super-rapide care vă vor spune dacă este nevoie să vizitați un specialist sau dacă nu aveți de ce să vă faceți griji.

1. Strângeți ferm rădăcinile unghiei

Cu degetul mare și arătător, apăsați partea superioară a degetelor mâinii stângi, strângând rădăcinile unghiilor. Începeți cu degetul mare și țineți apăsat timp de 3-5 secunde. După aceea, treceți la alte degete și repetați același lucru.

După ce eliminați presiunea, sângele ar trebui să revină înapoi în cel mult 2 secunde. Dacă o face, corpul tău are un flux sanguin suficient. Degetele tale sunt strâns legate de organele tale interne și dacă testul de mai sus a fost dureros pentru tine, ar putea fi ceva în neregulă. Iată ce înseamnă durerea în diferite degete, potrivit experților:

Sponsored links

Degetul mare: Dacă strângerea unghiei degetului mare a fost dureros pentru tine, acesta ar putea fi un semn al unei probleme pulmonare.

Degetul arătător: strâns asociată cu intestinul gros, durerea în acest deget este un indiciu al tulburărilor de colon și al constipației.

Degetul mijlociu: durerea la degetul mijlociu este un semn al problemelor cardiace.

Degetul inelar: degetul inelar este profund asociat cu inima ta și dacă strângerea vârfului acestuia a fost dureroasă pentru tine, ar putea fi un semn de probleme cardiace.

Degetul mic: durerea în degetul mic indică probleme cu intestinul subțire.

2. Strânge-ți mâna într-un pumn

Sponsored links

Pentru acest test, faceți un pumn și țineți mâna în aceeași poziție. Dupa 30 de secunde, deschide pumnul si vei observa ca ti-a devenit alb palma. Când faceți un pumn, vasele de sânge sunt strânse, limitând fluxul de sânge către mână.

Dacă după ce îți eliberezi mâna, sângele se repezi înapoi, înseamnă că vasele tale de sânge funcționează bine și ești sănătos. Pe de altă parte, dacă are nevoie de ceva timp pentru ca palma să revină la roșu obișnuit, poate fi un semn de arterioscleroză.

3. Întinde-ți mușchii feselor

 • Întindeți-vă confortabil cu fața îndreptată spre podea.
 • Ține-ți ambele brațe drepte lângă tine.
 • Țineți piciorul stâng plat și ridicați încet piciorul drept în sus.
 • Îndoiți piciorul la genunchi și mențineți această poziție timp de 30 de secunde.

Dacă faci acest lucru cu succes, corpul tău este sănătos. Dar, dacă testul a fost dureros pentru tine, s-ar putea să ai o problemă cu gluteus maximus, unul dintre cei mai puternici mușchi ai corpului tău.

4. Ține-ți picioarele ridicate timp de 30 de secunde

Sponsored links

 • Întinde-te, cu fața la podea.
 • Ține-ți brațele drepte lângă tine pe pământ.
 • Ridicați ambele picioare în sus, menținând corpul nemișcat.
 • Țineți această poziție timp de 30-35 de secunde.

Dacă ați reușit să faceți cele de mai sus fără să vă zvâcniți picioarele sau să le mișcați, corpul dumneavoastră este sănătos. Pe de altă parte, dacă ați considerat că această sarcină este cu adevărat dificilă, ar putea fi ceva în neregulă cu abdomenul sau coloana inferioară.

5. Ridicați partea superioară a corpului și rămâneți nemișcați

 • Întindeți-vă confortabil cu corpul lipit de podea.
 • Ridicați ușor doar partea superioară a corpului, inclusiv mâinile.
 • Țineți această poziție timp de 30-35 de secunde.

Dacă treci fără dificultate acest test, corpul tău este sănătos. Dacă eșuezi, ar putea fi o problemă cu coloana vertebrală.

Vă rugăm să rețineți că aceste teste nu sunt o alternativă la testele efective făcute de un profesionist, ci doar o autoverificare rapidă pe care o puteți efectua acasă. Dacă aveți simptome supărătoare, nu întârziați să consultați un medic.

Ai reușit să treci testele? Care sunt măsurile naturale pe care le iei pentru a te menține sănătos și activ? Împărtășește-ți secretele cu noi în comentarii!

Sponsored links

Sponsored links