Stiati că Măghiranul este recomandat de terapeuţi ca leac pentru tulburările digestive şi pentru malnutriţia la copii?

În medicina tradiţională,maghiranul este recomandat de terapeuţi ca leac pentru tulburările digestive şi pentru malnutriţia la copii.Principiile active ale maghiranului vin în sprijinul persoanelor vulnerabile la răceli, în stări febrile, în anxietate, dureri de cap sau în balonări abdominale. Totodată, fitoterapeuţii recomandă maghiranul ca o alternativă la tratamentul cu sunătoare, în stările depresive ale adulţilor, deoarece terapia cu sunătoare este bine să fie întreruptă când şi când, şi înlocuită cu maghiran.

Maghiranul este un calmant excelent şi pentru bebeluşii neliniştiţi din cauza colicilor sau din alte motive de sănătate.

Sponsored links

Reglează circulaţia periferică

Tot mai frecvent, maghiranul este indicat şi persoanelor care au probleme cu circulaţia periferică ( picioarele lor sunt mereu reci), dar şi celor care obosesc foarte repede sau se trezesc deseori pe parcursul nopţii din cauza contracţiilor musculare.

Uleiul de maghiran tratează gripa şi oreionul

Uleiul din compoziţia maghiranului ucide microbii şi combate înmulţirea bacteriilor rele. De aceea, datorită efectului antiseptic, acest ulei antiviral este recomandat de specialişti tratamentul unor afecţiuni frecvente, precum gripa şi oreionul. Mai mult, uleiul de maghiran este un excelent cicatrizant pentru diferite răni care se închid foarte greu, previne tetanosul şi tratează numeroase afecţiuni digestive, chiar şi ulcerele interne.

Cum se prepară, cum se administrează infuzia cu efect calmant

Ingrediente:

O linguriţă de plantă mărunţită la o cană de 250 ml de apă clocotită.

Sponsored links

Preparare:

Pune planta în apa clocotită şi acoperă cana. După 15 minute de infuzare, strecoară licoarea. Consumă două căni pe zi, între mese.

Pentru prepararea infuziei recomandate în tratamentul epilepsiei şi anorexiei, se folosesc florile din vârful crengilor de măghiran.

În caz de insomnie sau de nelinişte, se bea o cană de infuzie înainte de culcare. După administrare, consumatorul este învăluit de o senzaţie de căldură şi de linişte.

În acelaşi timp, infuzia de maghiran întăreşte sistemul imunitar şi se bea dimineaţa, după micul dejun.

Infuzia concentrată, un antidepresiv excelent

Ingrediente: 6 linguriţe de plantă mărunţită la o cană cu apă clocotită.

Sponsored links

Preparare: Planta se infuzează în apa clocotită timp de 15 minute.

Ceaiul induce o stare de bună dispoziţie, fiind un remediu pentru depresii, stări anxioase şi diferite nevroze, susţin specialiştii.

Infuzia concentrată, indicată şi supraponderalilor

Această infuzie s-a dovedit foarte bună şi pentru persoanele supraponderale, iar efectul se menţine pe termen lung, precizează terapeuţii europeni.

Decoctul cu efect sedativ

Ingrediente: O linguriţă de plantă mărunţită la o cană de 250 ml de apă rece.

Sponsored links

Preparare: Planta se pune la fiert în apa rece. După ce a fiert cinci minute, ceaiul se strecoară şi se bea. Licoarea are efect sedativ în caz de nevroze şi fitoterapeuţii recomandă să se consume una sau două căni pe zi un interval de trei-patru zile. De asemenea, decoctul combate durerile abdominale, infecţiile renale şi are un puternic efect sudorific, ce înlătură mirosul neplăcut de halenă.

Sponsored links