Sfaturi de la Părintele Paisie – Când aveti câte o greutate sau un necaz, nu vă mai frământati, rugați-vă!

„Chiar si atunci când esti foarte obosit, să nu te întinzi pe pat fără să faci rugăciune. Să spui un „Sfinte Dumnezeule” si Psalmul 50, apoi câteva rugăciuni către Măicuta Domnului, care mereu e lângă noi.

Sa saruti icoana lui Hristos si a Maicii Domnului, sa faci semnul crucii pe perna ta si apoi sa te culci. Sa pui ceasul sa sune cu o ora inainte de a pleca la munca, ca sa te scoli si sa-ti faci canonul. Este trebuinta de silire, dar s-o simti ca o necesitate, sa te silesti cu toata inima ta.”, spunea Parintele Paisie Aghioritul.

Sponsored links

Cand aveti cate o greutate sau un necaz, nu va mai framantati pana vi se sparge un vas de sange la cap, sau va imbolnaviti de stres si luati tone de pastile ci spuneti asa: „Doamne, Tu m-ai lasat sa alunec in necazul acesta, Tu ajuta-ma sa ies!” si incepi cu Paraclisul Maicii Domnului, cu Acatistul Mantuitorului, cu o rugaciune la Sf. Mina si o mai rogi pe Maica Domnului si la Acoperamant, si mai zici ici colo si un Sf Spiridon, si mai este si Mihail si Gavril pentru dusmani, si ai sa vezi ca lucrurile rele se potolesc de la sine! Caci dupa ce te imbolnavesti, nu-ti mai folosesc reusitele. Deci tu trebuie sa ramai om integru lui Dumnezeu, sa te poti bucura de Slava Lui si de Maretia Lui!

Totul e in mana lui Dumnezeu! Trebuie sa demonstram ca suntem ortodocsi concentrati si sa nu ne transformam in ortodocsi diluati! in loc sa invatam Sf. Scriptura pe de rost, noi invatam tot felul de scrieri si de nimicuri pe care le scriu oameni fara ocupatie.

Si mai auzi pe cate unii care citesc:

„Vai, sa vezi ca Pamantul e condus si ca Pamantul e dirijat.”

Sponsored links

Om fi domnule, om fi! Pentru ca si circulatia este dirijata si tara e condusa.

Dar destinul fiecarui om, mai inainte de toate, este in mana lui Dumnezeu!

 

Sponsored links