Rețeta de apă de ovăz care arde grăsimea de pe burtă într-un timp foarte scurt și previne numeroase boli. Cum să o prepari

Ovăzul este un aliment extraordinar care oferă o serie de beneficii organismului nostru. Deloc surprinzător, ne stimulează metabolismul, protejează intestinele și întărește inima. Din acest motiv, consumul a cel puțin 60 de grame de ovăz pe zi este de o importanță fundamentală atât din motivele enumerate mai sus, cât și pentru a ține sub control colesterolul și trigliceridele. Astăzi vă voi explica cum se prepară apa din fulgi de ovăz cu numeroase proprietăți benefice care ajută la eliminarea grăsimii abdominale.

Sponsored links

Apa de ovăz

Deoarece conține beta glucani și fibre solubile, ovăzul este un aliat important al inimii noastre, deoarece previne bolile de inimă. În plus, fiind o sursă de polifenoli, arde grăsimea abdominală în mod natural și, în plus, dă o senzație profundă de sațietate asigurându-te astfel că nu există crize de foame în timpul zilei care să te facă să mănânci chiar și atunci când nu este nevoie.

Pentru a profita la maximum de toate beneficiile ovăzului, puteți începe să beți apă de ovăz în mod regulat. Apa de ovăz, este de fapt o sursă naturală de vitamine, minerale, proteine ​​și oligoelemente care ajută la detoxifierea organismului nostru, eliminând toxinele.

Rețeta de apă din fulgi de ovăz care stimulează metabolismul, ne ajută să eliminăm grăsimea abdominală și previne numeroase boli:

INGREDIENTE

Ovăz: 1 cană (De unde îl pot cumpăra? De la plafar sau supermarket)
Apa: 1 litru
Scorțișoară pudră: 1 lingură
Miere sau sirop de stevie: 1 linguriță

Sponsored links

PREGĂTIREA

Se lasă la macerat fulgii de ovăz cel puțin 3 ore, pentru a se înmuia.
Apoi, transferați amestecul într-un blender cu restul ingredientelor.
Porniți blenderul și opriți-l imediat ce ați obținut un amestec omogen.
În acest moment, strecoară amestecul și pune-l într-un borcan de sticlă.
Dozele indicate în rețetă se referă la cantitatea zilnică recomandată de apă de ovăz. Pentru un consum optim, împărțiți-l în 3 porții care să fie consumate pe parcursul zilei.

 

 Beneficiile ale apei de ovăz

1. Apă cu fulgi de ovăz pentru pierderea în greutate

Pe măsură ce alimentele pe care le mâncăm își fac drum prin tractul nostru gastrointestinal, corpul nostru produce enzime specifice pentru a descompune și a absorbi toți nutrienții pe care îi furnizează alimentele. În timp ce organele noastre procesează acest aliment, stomacul ne spune că nu ne este foame.

Când mâncăm alimente cu digerare rapidă (cum ar fi cele bogate în carbohidrați și sărace în fibre), acest proces de digestie are loc rapid, așa că ajungem să avem poftă de mâncare mai devreme. Însă, consumul de fibre poate încetini acest proces și ne poate face să ne simțim mai plini.

Fibre

Cunoscută în mod obișnuit pentru capacitatea sa de a ameliora constipația, fibrele au, de asemenea, o serie de alte beneficii, inclusiv reducerea riscului de unele tipuri de cancer, diabet de tip 2, boli de inimă și obezitate.

3/4 de cană de ovăz oferă 3 grame de fibre. Se recomandă ca femeile să consume cel puțin 25 de grame de fibre pe zi, în timp ce bărbații au nevoie de 38 de grame pe zi. Deci, 3/4 de cană de ovăz asigură 12% din necesarul zilnic de fibre pentru femei și 8% pentru bărbați. Consumul de fulgi de ovăz este o modalitate excelentă de a ne ajuta să ne satisfacem nevoile de fibre.

Sponsored links

Deci, ar trebui să bei apă cu fulgi de ovăz pentru a pierde grăsimea de pe burtă? Ei bine, fibra de beta-glucan este o fibră solubilă care se găsește în ovăz, care formează o vâscozitate asemănătoare unui gel atunci când este amestecată cu apă și încetinește digestia și absorbția alimentelor. Această digestie lentă ne face să ne simțim plini mai mult timp.

Există, de asemenea, dovezi că beta-glucanul stimulează eliberarea hormonului, peptida YY, un hormon responsabil pentru suprimarea apetitului. Un alt motiv pentru care ați putea dori să consumați apă din fulgi de ovăz este acela de a pierde grăsimea de pe burtă.

Împreună, hormonii care suprimă pofta de mâncare și digestia încetinită lucrează împreună pentru a vă asigura că vă veți simți mai plin pentru mai mult timp. Acest lucru duce la mai puține călătorii la bucătărie între mese și explică de ce consumul de apă din fulgi de ovăz pentru pierderea în greutate poate fi eficient.

2. Antioxidanții din apa de ovăz

Poate ați mai auzit de antioxidanți, dar nu sunteți sigur ce fac aceștia sau de ce sunt vitali pentru sănătatea noastră. Practic, antioxidanții ajută la lupta împotriva radicalilor liberi, care sunt compuși deranjanți care provoacă daune celulelor noastre. Această acumulare de leziuni celulare poate duce la unele boli majore.

Obținem antioxidanți din diverse surse și, din fericire, apa din fulgi de ovăz poate fi una dintre aceste surse! Antioxidantul special găsit în ovăz se numește avenantramidă și s-a dovedit că are ca rezultat un flux sanguin mai bun și efecte antiinflamatorii.

Sponsored links

3. Detoxifiere

Corpul tău este un profesionist în detoxifierea naturală a oricăror substanțe nocive pe care le întâlnește; dar, apa din fulgi de ovăz poate fi folosită pentru a vă asigura că organele dumneavoastră sunt mai bine echipate pentru a-și face treaba.

O detoxifiere cu apă din fulgi de ovăz se concentrează pe consumul unei băuturi bogate în fibre, care poate preveni și trata constipația.

Prin urmare, o detoxifiere cu apă din fulgi de ovăz vă ajută corpul să facă ceea ce este făcut pentru a face, să elimine deșeurile dăunătoare. Face acest lucru menținându-vă corpul hidratat și hrănit, și asigurând în același timp o bună digestie.

4. Preveniți osteoporoza

Un alt beneficiu al apei de ovăz este că ne oferă o sursă bună de calciu. Dar calciul nu este singurul mineral necesar pentru oasele sănătoase. Ovăzul conține și alte minerale, cum ar fi zincul, magneziul și cuprul, care vă ajută corpul să absoarbă calciul și să vă mărească densitatea osoasă.

5. Prevenirea cancerului

Cancerul rămâne un proces complicat, cu puțină claritate asupra direcției care îl poate cauza sau preveni. Deși nu se poate spune că apa din fulgi de ovăz poate preveni cancerul, poate exista o relație inversă prezentă. Cu cât consumați mai multe alimente bogate în fibre, cu atât este mai puțin probabil să dezvoltați cancer colorectal.

Sponsored links

De asemenea, activitatea antioxidantă a ovăzului poate proteja împotriva deteriorarii ADN-ului și poate preveni replicarea celulelor prea repede, ambele benefice pentru prevenirea cancerului.

6. Scădeți colesterolul cu apă de ovăz

Nu tot colesterolul are un impact negativ asupra sănătății tale. Colesterolul cu lipoproteine ​​de înaltă densitate (HDL) este cunoscut drept colesterolul „bun”, deoarece susține sănătatea inimii, iar colesterolul „rău” este cunoscut sub numele de colesterol cu ​​lipoproteine ​​cu densitate scăzută (LDL).

Nu numai că fibra de beta-glucan din fulgii de ovăz scade colesterolul LDL negativ, dar crește și colesterolul HDL protector.

Antioxidantul, avenantramida, vă ajută și inima prin creșterea producției de oxid nitric. Acest lucru permite vaselor de sânge să se lărgească pentru a vă lăsa sângele să pompeze liber și pentru a reduce tensiunea arterială.

Se pare că apa din fulgi de ovăz este o modalitate naturală de a gestiona nivelul ridicat de colesterol LDL și de a vă îmbunătăți sănătatea inimii!

Sponsored links

7. Apa de ovăz îmbunătățește nivelul de zahăr din sânge

Când consumăm carbohidrați, pancreasul eliberează hormonul insulină, astfel încât să putem folosi carbohidrații pentru energie. Acesta este un proces sănătos și necesar, dar carbohidrații au adesea o reputație proastă datorită capacității lor de a deveni nesănătoși atunci când sunt consumați în exces.

Din fericire, atunci când sursele de carbohidrați sunt consumate cu fibre precum beta-glucanul din apa din fulgi de ovăz, vâscozitatea conținutului intestinal crește. Acest lucru încetinește absorbția carbohidraților. Întârzierea absorbției carbohidraților permite ca nivelul zahărului din sânge să crească lent și să rămână în intervalul optim pentru mai mult timp.

Opusul acestui lucru este atunci când consumați alimente bogate în zahăr, cu conținut scăzut de fibre; insulina ta crește rapid și scade rapid, lăsându-ți senzația de foame și făcându-te să-ți dorești mai multă mâncare. În timp, corpul dumneavoastră va reacționa la aceste vârfuri ascuțite necesitând din ce în ce mai multă insulină pentru a menține nivelurile adecvate de zahăr din sânge, crescând riscul de diabet de tip 2.

Începeți să beți apă din fulgi de ovăz pentru a vă ajuta să vă reglați nivelul zahărului din sânge, oferind o sursă de energie constantă, cu acțiune prelungită. Există, de asemenea, unele dovezi care susțin că beta-glucanul poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină, oferind o protecție suplimentară împotriva diabetului de tip 2.

 

Sponsored links

Sponsored links