Remediu pentru călcâiele crăpate: Înmuiați-vă picioarele în lapte și bicarbonat de sodiu

Calcaiele uscate si crapate sunt o problema neplacuta cu care se confrunta multi oameni. Apoi, picioarele arata urat, iar durerea poate aparea la mers.

Pentru a va mentine calcaiele netede si moi, incercati remedii casnice dovedite care va hranesc si va calmeaza pielea. In acest caz, o baie cu lapte si bicarbonat de spdiu este perfecta.

Sponsored links

Care este beneficiul pentru calcaie

Calcaiele crapate sunt cauzate de pielea uscata si de keratoza accelerata a epidermei. Pielea de pe calcaie este de doua ori mai groasa decat in ​​alte locuri, astfel incat epiderma creste foarte repede acolo si nu se poate exfolia.

Prin urmare, ar trebui eliminat mecanic, deoarece va incepe keratoza si apoi se va degrada. Ingrijirea sistematica este importanta pentru o piele moale si neteda. Inmoaie-ti picioarele in lapte si freaca-ti calcaiele cu bicarbonat de sodiu.

Acidul lactic din lapte va inmuia pielea si ii va oferi nutrienti. Bicarbonatul de sodiu, pe de alta parte, actioneaza ca o piatra ponce naturala, deoarece indeparteaza celulele moarte ale pielii.

Scufundati-va calcaiele in lapte si frecati-va picioarele

Pentru a pregati o baie hranitoare, incalziti 2-4 cani de lapte si turnati-l intr-un lighean. De asemenea, puteti adauga cateva picaturi de ulei esential cu parfumul preferat. Inmuiati picioarele in lapte timp de aproximativ cinci minute.

Sponsored links

Dupa acest timp, cand calcaiele dvs. sunt moi, presarati putin bicarbonat de sodiu pe maini si frecati-l pe calcaie si picioare.

Dupa exfoliere, inmuiati din nou calcaiele in lapte timp de cinci minute. In cele din urma, clatiti-va picioarele cu apa si uscati-le cu un prosop. Pentru a mentine efectul si a pastra umezeala in piele, aplicati crema speciala de calcaie sau crema de galbenele.

Cel mai bine este sa faci asta noaptea si sa porti sosete de bumbac, astfel incat cat mai multa crema sa fie absorbita in piele. Dupa aceasta procedura, calcaiele vor fi mai fine ca niciodata.

Sponsored links