Remedii naturiste pentru ameliorarea circulației periferice deficitare

Mulți dintre noi am crezut la un moment dat că circulația deficitară este o afecțiune în sine, însă lucrurile nu stau chiar așa.

Circulația deficitară este provocată de alte probleme de sănătate, precum :

– obezitate

Sponsored links

– diabet

– varice

– afecțiuni cardiace

– afecțiuni arteriale

Sponsored links

– cheaguri de sânge

Semnul cel mai des întâlnit când vine vorba de o circulație deficitară, este senzația de mâini și picioare reci. De multe ori acestea se pot transforma în furnicături, amorțire la nivelul membrelor, dureri pulsante și chiar crampe musculare.

Netratată din timp, circulația periferică deficitară poate cauza efecte negative asupra:

  • creierului – provocând oboseală, amețeli, pierderi de memorie, dureri de cap frecvente.
  • inimii – provocând incapacitatea de a efectua activități aerobice simple, hipertensiunea arterială, nivelul ridicat de colesterol, dureri în piept, atacul de cord și accidentul vascular cerebral sunt riscuri majore dacă afecțiunile circulatorii rămân netratate.
  • ficatului – provocând lipsa apetitului, scăderea în greutate, modificări ale nuanței pielii.
  • rinichilor – provocând umflarea mâinilor, a picioarelor și a gleznelor.
  • membrelor – provocând crampe, senzația de amorțeală, varicele.

Pentru remedierea acestei probleme, există câteva remedii naturale, din care amintim:

Usturoiul

Se consumă zilnic câte 2-3 căței de usturoi crud, sau sub formă de decoct, care se prepară astfel: 2-3 căței de usturoi zdrobiți se fierb în 200 ml de apă sau lapte, timp de 15 minute. Întreaga cantitate se bea pe tot parcursul unei zile, cu înghițituri mici. Dacă usturoiul crud sau decoctul vă provoacă neplăceri, puteți apela la tinctura de usturoi, din care se administrează câte 10 picături de 2 ori pe zi sau capsulele de usturoi, câte 1-2 pe zi, timp de 2 săptămâni. Usturoiul este vasodilatator.

Vinul tonic cu hrean

Într-un litru de vin roșu natural se adaugă 15 linguri de hrean dat prin răzătoarea mică ți o jumătate de linguriță de pper negru boabe. Amestecul se pune într-o sticlă de sticlă închisă la culoare și se păstrează într-un loc răcăros, ferit de lumină, timp de 9 zile, după care se filtrează și se poate folosi, luând câte 3-4 linguri cu jumătate de oră înainte de fiecare masă.

Păducelul sub formă de infuzie

La o cană de apă clocotită se adaugă o lingură de flori sau fructe foarte bine mărunțite și se lasă la infuzat timp de 10-15 minute, după care se strecoară și se poate bea îndulcit cu miere. Este recomandat a se bea o cană pe zi. Se mai poate folosi și tinctura de păducel. 10-15 picături de tincutră se diluează în 50 de ml de apă, iar amestecul se bea de trei ori pe zi, timp de 30 de zile. Păducelul este vasodilatator.

Sponsored links

Drojdia de bere

Într-o cană se pune o linguriță de drojdie proaspată de bere, o linguriță de lapte praf, o liguriță de miere de albine și se completează cu lapte. Amestecul se bea o dată pe zi. Tratamenul este recomandat a se ține până se termină un pachet mare de drojdie. O altă variantă este să consumați câte 2-3 lingurițe de drojdie de bere proaspătă între mesele principale, timp de două săptămâni.

O altă rețetă spune că o linguriță se drojdie de bere proaspătă se amestecă cu o linguriță de miere de albine și se consumă de 3 ori pe zi, între mesele principale, timp de 2-4 săptămâni. Dacă nu aveți drojdie proaspătă, puteți folosi și drojdia uscată. Astfel, 2 lingurițe de drojdie se dizolvă în jumătate de litru de suc proaspăt de morcov. Cantitatea se împarte în trei și se bea pe tot parcursul zilei, între mesele principale.

Maceratul cu ardei iute

Cinci lingurițe de ardei iute mărunțit se adaugă într-o soluție formată din 250 ml oțet și 250 ml alcool sanitar. Preparatul se lasă la macerat timp de o săptămână, după care se mută într-o sticlă închisă la culoare, păstrându-se într-un loc întunescos, rece și uscat. Cu această soluție se masează zilnic mâinile și picioarele.

Smirna

Se iau 3-4 bobițe de smirnă și se pun într-un pahar cu apă clocotită pentru 30 de minute, după care se masează mâinile și picioarele energic.

Zeama de varză acră

Se consumă câte 1-2 pahare zilnic.

Sponsored links

Fructele uscate de castan

Se pun 200g de fructe uscate şi mărunţite de castan în cinci litri de apă fiartă şi se lasă la infuzat. Se fac băi cu o durată de 30 de minute timp de 12 zile consecutiv într-o lună, iar procedeul trebuie repetat trei luni la rând, după care se face o pauză de două luni şi se reia tratamentul.

Sponsored links