Plante de casă care oferă beneficii pentru sănătate

Plantele de casă fac mai mult decât să aducă luminozitate si culoare în designul unei încăperi. Ele oferă si beneficii reale pentru sănătatea corpului. Pe lângă faptul că-ti mentin aerul curat, plantele de interior pot diminua durerile de cap, stresul si răcelile.

Spre exemplu feriga Mother Fern, una dintre cele mai renumite plante care purifica aerul, este o planta usor de ingrijit, se dezvolta armonios in lumina indirecta si nu are nevoie de apa multa. Iata si alte plante care elimina substantele poluante din aer precum vapori de vopsele si lacuri, fum de tigara:

Sponsored links

Copacul Dragon (Dragon Tree Plant)

absoarbe multe din emisiile nocive produse de calculatoare, imprimante si alti factori care produc dioxid de carbon.

Iedera (Ivy sau Hedera)

este excelenta pentru a elimina benzenul din aer.

Ficusul

Purifica aerul prin eliminarea toxinelor care pot fi in timp nocive pentru organismul uman.

Filodendronul

Elimina formaldehida, toxina cea mai comuna de interior gasita in mediile unde se folosesc multe produse de curatare sau unde sunt prezente sobele cu gaz. Aceasta toxina poate fi prezenta si in mochete sau materialele din care sunt fabricate canapelele.

Planta Spider (Spider Plant)

Este buna pentru absorbtia gazelor toxice care se acumuleaza in cladiri cu ventilatie scazuta.

Crinul Pacii (Peace Lily)

Regleaza nivelul de umiditate dintr-o incapere.

Feriga (Fern)

Este cea mai cunoscuta pentru eliminarea poluantilor aerului din interiorul unei locuinte sau al unui birou; aceasta contribuie si la sporirea umiditatii din aer prin procesul de transpiratie.

Crizantemele

Absorb benzenul produs de fumul de tigara, toxinele emise de imprimante, fotocopiatoare, adezivi, vopsele, lacuri si pete.

Palmierii (Palms)

Regleaza nivelul umiditatii si elimina toxinele chimice din aer, arata bzi.