Ce se întâmplă în corpul tău dacă îți ții picioarele ridicate pe perete timp de 20 de minute în fiecare zi

Viața pe care o trăim astăzi este tot mai agitată, suntem tot mai stresați și tot mai grăbiți. Mereu pe fugă, nu prea mai avem timp de exerciții fizice și mișcarea atât de necesară corpului. După o zi obositoare de muncă tot ce îți dorești este să te arunci în patul tău confortabil și să uiți de toate. Noi am căutat mai multe metode de a ne îmbunătăți sănătatea cu eforturi minime și am găsit acest execițiu pe care trebuie neaparat să-l încerci. Tot ce trebuie să faci este să îți ridici picioarele pe un perete. Dacă faci acest exercițiu doar 20 de minute pe zi îți vei îmbunătăți nu doar starea de spirit ci și sănătatea generală.

Sponsored links

Noi am testat acest exercițiu și ni se pare extrem de benefic.

Cum se face?

Încearcă să te așezi pe podea într-o poziție cât mai confortabilă. Poți să-ți pui în partea de jos a spatelui un prosop rulat sau o pernuță mai moale. Acum ridică-ți picioarele pe perete și lasă-ți mâinile relaxate pe lângă corp. Stai în această poziție 20 de minute.

Atunci când efectuezi acest exercițiu încearcă să porți haine cât mai largi, care să nu blocheze circulația sângelui. Este posibil ca acesta să nu îți pară a fi un exercițiu prea normal, deoarece el este mai degrabă o tehnică de elaxare sau o poziție din yoga.

Sponsored links

Acest tip de exercițiu este extrem de benefic pentru sistemul circulator.

Singurul caz în care nu este recomandat să faci acest exercițiu este în cazul în care ai avut o leziune recentă la coloana vertebrală sau la picioare.

Greșelile pe care mulți le fac atunci când încearcă acest tip de exercițiu sunt: Stau prea departe de perete, sau pun un prosop prea moale sub gât. Aceste greșeli pot pune pesiune pe coloană și pe mușchi.

Dacă faci acest exercițiu corespunzător, vei simți o grămadă de beneficii.

1. Picioarele umflate și senzația de picioare grele va dispărea

Umflarea picioarelor și senzația de greutate în picioare apare datorită proastei circulații a sângelui. Pe lângă statul în picioae, alte motive ale umflării picioarelor pot fi anumite probleme la rinichi, o problemă a inimii, greutatea în exces sau o alimentație nesănătoasă.

Sponsored links

Este impotant să aflați care este cauza umflării picioarelor și să o tratați. Însă e bine de știut că acest tip de exercițiu vine ca o completare la tratamentul pe care ți-l recomandă doctorul în funcție de afecțiunea pe care o descoperă, deoarece ridicarea picioarelor la perete timp de 20 de minute ajută la îmbunătățirea circulației sângelui.

2. Nu te vei mai simți obosită atunci când vei purta pantofi cu toc 

Cu toții știm că pantofii cu toc înalt fac ca orice femeie să arate mai bine și mult mai feminină, dar dacă obișnuiești să porți mult prea des acest tip de pantofi, sănătatea ta va avea de sufeit în timp.

După o zi înteagă în care ai purtat o pereche de pantofi cu toc înalt, tot ce îți dorești este să scapi cât mai repede de ei. Iar acesta ar fi un  moment grozav de a profita de acest tip de exercițiu. După ce ai ajuns acasă, descalță-te și pune-ți picioarele pe perete. Picioarele tale îți vor mulțumi pentru asta! Acest exercițiu mege de minune și cu un masaj și un duș cu apă caldă. După ce ai stat timp de 20 de minute cu picioarele pe perete, masează-le iar apoi fă-ți un duș cald. A doua zi te vei simți ca un bebeluș nou născut.

3. Vei avea o digestie mai bună

 

Sponsored links

Statul cu picioarele în sus pe perete, îmbunătățește digestia. Atunci când îți ridici picioarele pe perete sângele din ele poate ajunge cu mai multă ușurință la organele din corp, înclusiv la stomac.

Mușchii netezi care sunt responsabili de perisaltismul stomacului se tonifiază (perisaltismul este o contracție musculară necesară pentru împingerea alimentelor rezultate în urma  digerării). Îmbunătățirea circulației sângelui influențează în bine activitatea sistemului digestiv. Dacă practici acest exercițiu cu regularitate, majoritatea nutrienților pe care îi consumi vor fi absorbiți mult mai rapid.

4. Sistemul tău nervos nu va mai fi stresat

Acest exercițiu te va ajuta să te relaxezi și să inhalezi mai mult aer. Întreg organismul va primi mai mult oxigen și circulația sângelui devine mai bună, ceea ce înseamnă că și transportul nutrienților esențiali în organism se îmbunătățește.

Sponsored links

Acest lucru aduce multiple beneficii pentru sistemul nervos și reduce tensiunea musculară din zona gâtului tâmplelor și a stomacului.

5. Vei avea un somn mult mai odihnitor

Unul dintre motivele care te împiedică să dormi este senzația de greutate, arsură sau umflare de la nivelul picioarelor. Exercițiul de ridicarea a picioarelor vă va ajuta să scăpați de aceste simptome.

Pe lângă aceste beneficii, mai există un beneficiu major: Creierul va primi mai mult oxigen deoarece respirația va fi corectă și circulație sângelui se va îmbunătăți. Somnul tău va deveni mai profund și mai odihnitor. A sta în această poziție este similar cu meditația, adică poți reuși să alungi gândurile nagative, menținându-ți corpul și mintea în pace.

Ești pregătit să încerci și tu acest exercițiu în această noapte?

Sponsored links

Sponsored links