Majoritatea cazurilor de cancer de colon ar putea fi prevenite dacă oamenii ar face aceste 9 lucruri

Cancerul de colon cauzează milioane de decese în fiecare an. Însă, potrivit medicilor, 50% din cazuri ar fi putut fi evitate dacă victimele ar fi avut un stil de viață sănătos.

Sponsored links

Gândiți-vă doar la faptul că doar 5-10% din cazurile de cancer de colon sunt rezultatul geneticii. Aproximativ 35% din cazuri sunt cauzate, însă, de o alimentație necorespunzătoare, 30% de fumat și, în final, 20% de infectii. Restul cazurilor sunt atribuite stilului de viață: expunerea la radiații, stres și poluarea mediului.

Iată nouă măsuri preventive pentru a evita cancerul de colon

1. Mănâncă fructe și legume.  Legumele cu frunze verzi închise la culoare sunt antioxidanți excelenți și conțin mult magneziu. Prin urmare, ele ajută la reducerea riscului de cancer de colon.

2. Mănâncă multe fibre. 10 grame de fibre adăugate în dietă reduc riscul de a dezvolta cancer cu 10%, potrivit cercetărilor.

3. Creșteți nivelul de vitamina D. Persoanele care au deficit de această vitamină sunt mai susceptibile de a dezvolta cancer de colon. Vitamina D este esențială pentru sănătatea noastră generală.

Sponsored links

4. Evitați cărnurile procesate (cârnați și mezeluri). Cantitatea de substanțe chimice din carnea procesată este uluitoare. Pot fi delicioase, dar sunt pline de conservanți și alți aditivi nocivi.

5. Reduceți consumul de carne roșie. Potrivit medicilor, cei care consumă mai multă carne roșie au un risc mai mare de a dezvolta cancer de colon. Problema nu este carnea, ci de unde vine și cum este preparată. De fapt, trebuie să evităm carnea de la vacile crescute în captivitate, care mănâncă ierburi pline cu glifosat.

6. Faceți sport. Persoanele care fac exerciții fizice își reduc cu 30 până la 40% posibilitatea de a dezvolta cancer de colon. Activitatea fizică îmbunătățește circulația celulelor prin sânge, neutralizează agenții patogeni din organism și distruge celulele precanceroase, astfel încât acestea să nu crească.

7. Menține o greutate sănătoasă. Obezitatea crește riscul de cancer de colon. Un studiu din 2014 a arătat că 5 milioane de persoane supraponderale au șanse mai mari de a suferi de cancer.

8. Limitați consumul de alcool și fumatul. Unele băuturi alcoolice, precum și țigările sunt pline de substanțe chimice care provoacă cancer de colon.

9. Mănâncă usturoi. Acest ingredient este uimitor pentru uciderea celulelor canceroase. Consumat în mod regulat reduce șansele de a dezvolta cancer de colon cu peste 30%.

Sponsored links

Sponsored links