Ea este femeia care a lăsat fără internet 2 țări. Cum a reușit asta

O femeie în vârstă din Georgia căuta cupru pentru a-l vinde când a tăiat accidental un cablu subteran și a întrerupt serviciile de internet din Georgia și Armenia.

Sponsored links

Femeia, în vârstă de 75 de ani, săpase în căutarea fier și alte metale nu departe de capitala Tbilisi, când sapa ei a deteriorat cablul de fibră optică.

Deoarece Georgia oferă 90% din internetul Armeniei, sabotajul involuntar al femeii a avut consecințe catastrofale. Utilizatorii din țara de 3,2 milioane de oameni au fost lăsați timp de aproape 12h. Imaginile de la televiziune i-au arătat pe reporterii de la o agenție de presă din capitala Erevan uitându-se sumbru la ecrane goale.

Au fost de asemenea afectate mari părți ale Georgiei și unele zone din Azerbaidjan.

„Era o femeie de 75 de ani care săpa după cupru în pământ ca să-l vândă la fier vechi”, a declarat ieri un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al Georgiei.

Supranumită „hackerul” de presa locală, femeia – care nu a fost numită – a fost anchetată sub suspiciunea de distrugere. Ea risca până la trei ani de închisoare.

Sponsored links

Prejudiciul a fost detectat de un sistem de monitorizare a conexiunii de fibră optică din vestul Europei și imediat a fost trimisă o echipă de securitate la fața locului, unde femeia a fost arestată. Ministerul de Interne a spus că nu a avut complici.

Sponsored links