De ce nu se dezvoltă castravetii? Cauze și sfaturi pentru îngrijire

Polenizare slaba

Atunci cand castravetii nu se dezvolta sau o o forma ciudata, o cauza poate sa fie polenizarea. Aceste plante necesita albine pentru a poleniza, daca ati stropit cu ceva pentru a le indeparta din gardina sau daca plantele sunt in solar, atunci aceasta este o cauza des intalnita. Desi daca exista fructe, polenizarea este clar facuta, dar activitatea insectelor fiind scazuta, procesul de polenizare a fost intrerupt, provocand fructe deformate sau foarte mici.

Sponsored links

Temperatura

Daca este prea cald, de obicei caldura poate ucide polenul si poate, de altfel, sa tina albinele la distanta. Castravetii prefera o temperatura constanta intre 21-27 grade C ziua si 15-21 grade C noaptea. Suporta si temperaturi mai mari, dar asta o sa le deterioreze fructele. Daca temperatura este scazuta, plantei ii va lua foarte mult sa se dezvolte.

Apa

Castarvetii prefera umiditatea atat in aer, cat si in sol. Lipsa apei este o alta cauza des intalnita, castravetii contin aproximativ 95 % apa, de aceea udatul este foarte important. Trebuie udati pe toata perioada cresterii. Atentie, apa in exces poate duce la aparitia unor boli.

Ingrasamant

Lipsa ingrasamantului din sol poate sa fie o problema pentru dezvoltarea castravetilor. In acest caz, fertilizarea cu compost poate sa fie de ajutor,