De ce nu poți dormi fără să îmbrățișezi ceva

Se crede că acest obicei ar putea fi legat și de poziția noastră de dormit fetal de când eram copii. Fie că este o jucărie de pluș sau o pernă moale și drăgălașă fără de care nu poți dormi, există câteva motive pentru care nu poți dormi fără să îmbrățișezi ceva.

Sponsored links

Noi, am descoperit motivele pentru care oamenii dorm mai bine atunci când au ceva de îmbrățișat.

1. Reduce sforăitul sau apneea în somn

1

Apneea în somn este o tulburare de somn în care respirația unei persoane nu este atât de lină pe cât ar trebui să fie. Acest lucru, de fapt, creează un mediu de somn care este perturbat în mod regulat – în care vă treziți în mod constant pe tot parcursul nopții și aveți un sentiment de oboseală dimineață și somnolență pe tot parcursul zilei.

Obiceiul tău de îmbrățișare a pernei are beneficiul fizic de a reduce această tulburare de somn. A avea o pernă pentru corp îți va susține întregul corp și îți va permite să începi să dormi pe o parte.

Sponsored links

2. Nu vrei să te simți singur

2

Atunci când îmbrățișezi o pernă, un urs de pluș sau orice alt obiect, te face să simți că de fapt îmbrățișezi pe cineva și nu te mai simți la fel de singur. Perna îți dă senzația că nu ești singur, că ai pe cineva alături.

 

3. Apreciezi atașamentul puternic

dc161e545f969482c8d44f7bff

Îmbrățișarea unei perne vă oferă confort emoțional în timpul somnului. Dacă obișnuiști să îmbrățișezi perna, ești de fapt unul dintre cei care apreciază o legătură puternică în relațiile tale, în special în cadrul familiei. Ești o persoană foarte utilă, căreia îi place să facă eforturi în plus pentru oamenii pe care îi iubești să fie bine.

4. Ești obișnuit să fii îmbrățișat în timpul somnului

4

Sponsored links

Dacă ai stabilit deja o rutină, la un moment dat, pentru că a funcționat pentru tine, cum ar fi să te trezești cam la aceeași oră sau să faci aceeași rutină de dimineață și de seară, ești de fapt orientat spre rutină.

Acestea fiind spuse, atunci când îmbrățișați ceva în fiecare noapte înainte de a dormi, înseamnă că și aceasta este una dintre rutinele tale.

Atunci când vei fi plecat departe de partener sau de copii, vei simți o nevoie acută de a strânge perna în brațe, deoarece aceasta îți va da senzația că îi ai pe ei alături.

5. Ai tendința de a te îmbrățișa atunci când te cuprinde tristețea

5

Ne este mai greu să dormim atunci când ne frământă ceva sau suntem triști. Când te confrunți cu asta, este întotdeauna cel mai bine să faci din patul tău o zonă de confort. Persoanele care au des probleme cu anxietatea se vor simți mult mai bine după ce vor îmbrățișa perna.

Sponsored links

Și tu îmbrățișezi ceva când dormi?  Te face să te simți confortabil? Ai putea dormi fără să îmbrățișezi ceva?

Sponsored links