Cele mai bune metode naturale pentru a curăța covorul

Ori de câte ori ajungem acasă ne confruntăm cu acea senzație minunată de a atinge covorul cu picioarele goale. Însă este atât de greu când vine vorba să curățăm un covor… Tocmai de aceea, vă recomandă soluții ieftine și extrem de folositoare.

Sponsored links

Folosiți frunze de tei

Covorul dumneavoastră nu mai arată ca altădată, deși faceți tot ce trebuie pentru a-l păstra curat? E momentul să începeți să folosiți cele mai bune și mai ieftine soluții naturale. Astfel, dacă o pată a apărut pe covor puneți pe aceasta un amestec obținut din bicarbonat de sodiu și sare, lăsați să acționeze 20 de minute, apoi aspirați. Această soluție este cu totul excepțională pentru a combate petele mici de grăsime. Tot pentru a scăpa de petele de pe covor, puteți folosi cu încredere oțetul. Nu trebuie decât să înmuiați o cârpă în această soluție și să ștergeți covorul cu aceasta. Lăsați să acționeze în jur de o jumătate de oră, apoi ștergeți cu o cârpă uscată și ulterior aspirați. Covorul va arăta ca atunci când l-ați cumpărat din magazin.

Frunze de ceai pentru covoare închise la culoare

În cazul în care aveți de curățat covoare închise la culoare, folosiți cu încredere funzele de ceai. Lăsați frunzele la infuzat, apoi strecurați și puneți-le pe partea murdară a covorului. Lăsați să se usuce complet și aspirați. Este foarte important de știut că atunci când curățați covoarele să nu folosiți perii aspre, ci doar pe cele moi și să curățați în direcția fibrelor.

Sponsored links