Ceaiuri care ajută la scăderea GLICEMIEI

Dacă vrei să știi care sunt cele mai bune ceaiuri pentru scăderea glicemiei, ai ajuns unde trebuie. În termeni medicali, nivelul crescut de zahăr din sânge se numește „hiperglicemie”. Această problemă apare fie atunci când pancreasul nu secretă suficientă insulină, fie când corpul nu poate utiliza corect insulina.

Glicemie crescută – cauze

Din ce cauze poate crește glicemia? Există mai multe răspunsuri posibile la această întrebare:

Sponsored links

ai diabet de tip 1 și nu îți administrezi suficientă insulină
ai diabet de tip 2, ai suficientă insulină în corp, însă nu o poți utiliza eficient
mănânci mai mult decât ai nevoie
faci mai puțină mișcare fizică decât trebuie
Glicemia poate crește și din cauza stresului intens. El poate fi provocat de o afecțiune fizică (ex. ești răcit sau gripat), ori de o problemă în familie, la locul de muncă sau în alte domenii.

Glicemie crescută – simptome

Hiperglicemia se manifestă de regulă prin urinări frecvente și sete crescută. Doar analizele medicale pot arăta dacă ai un nivel crescut de zahăr în sânge sau în urină. De altfel, gestionarea diabetului sau a prediabetului presupune o verificare regulată a glucozei sangvine. Întreabă medicul cât de des trebuie să faci această verificare și cât ar trebui să fie valoarea ta de glucoză din sânge. Dacă analizele la sânge au arătat că ai glicemia crescută, trebuie să iei măsuri cât mai prompte pentru a preveni apariția simptomelor cauzate de hiperglicemie.

Remedii naturiste pentru glicemie mare

Scopul este să folosești remedii care ajută la scăderea glicemiei. O metodă bună în acest sens este efectuarea de exerciții fizice. Cu toate acestea, dacă glicemia ta este peste 240 mg/dl, nu este indicat să faci sport, deoarece exercițiile fizice vor crește și mai mult nivelul zahărului din sânge. Dacă nu ai voie să faci sport, poți încerca o ajustare a cantității de mâncare consumate. Nu lăsa hiperglicemia netratată!

Ceaiuri pentru scăderea glicemiei

Fitoterapeutul ieșean Constantin Milică recomandă o serie de plante pentru diabet. Unele au efecte hipoglicemiante, adică scad glucoza din sânge. Altele au acțiune depurativă, adică ajută la eliminarea toxinelor din sânge. La fel de utile sunt și plantele care cresc producția de urină sau scad colesterolul din sânge. Mai există o categorie de plante care stimulează funcția pancreasului. În continuare îți prezentăm o serie de plante care ajută la scăderea glicemiei. Ele pot fi folosite sub formă de ceai.

Sponsored links

Ceai de afin

Afinul este unul din cele mai eficiente hipoglicemiante naturale. Conține cantități mari de mirtilină, un compus pe care botaniștii îl numesc „insulina vegetală”. Împotriva diabetului se folosesc frunzele de afin sau chiar afinele. Frunzele trebuie culese înainte de maturizarea fructelor. Pune 1 linguriță de frunze de afin uscate la infuzat în 200 ml de apă clocotită
bea câte 2-3 căni de ceai de afin pe zi, fără zahăr (poți folosi zaharină)
cura durează 40 de zile
poți relua consumul acestui ceai după 15 zile de pauză
Dacă folosești fructe uscate de afin, pune 20 g de afine la fiert în 500 ml de apă, timp de 2-3 minute. Închide focul, pune capacul și lasă fructele la infuzat încă 15 minute.

Ceai de frunze de dud, nuc sau busuioc

Prepară ceaiul dintr-o singură plantă sau folosește o combinație de frunze de dud, frunze de nuc sau de busuioc. Doza este de 1-2 linguri de frunze la 200 ml de apă clocotită.

Ceai de urzică

Autorul recomandă o infuzie din frunze de urzică, mentă, cicoare, păpădie și cicoare. Această asociere contribuie la scăderea concentrației din sânge. Are totodată o acțiune împotriva microbilor și a hemoragiilor, precum și de stimulare digestivă.

Ceai de salvie

Salvia este o altă plantă deseori menționată în tratamentele naturiste pentru diabet. Ceaiul se obține din 2 lingurițe de frunze și 250 ml de apă. Se beau câte 2-3 căni de ceai de salvie pe zi. Are efect hipoglicemiant, antiseptice și carminative.

Ceai de teci de fasole

O ultimă plantă utilă contra diabetului este fasolea verde. Mai precis tecile de fasole verde. Acestea se mărunțesc și se folosesc 1-2 linguri la 1 cană cu apă. Se fierb preț de 10-15 minute. Doza zilnică recomandată este 3-4 căni. Pe lângă efectul de scădere a glicemiei, ceaiul din teci de fasole ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Sponsored links