Câinele tău te poate ajuta să trăiești mai mult. Acesta este motivul

1745

Fiecare om care are un prieten blănos poate jura că simte că acesta îi aduce enorm de multe beneficii, da acum avem și dovada științifică. Numeroase studii au dovedit că a avea un câine îți îmbunătățește atât starea de bine, cât și sănătatea, aspectul și longevitatea.

Advertisement Advertisement

Echipa Bright Side a adunat studiile care investighează influența pozitivă a împrieteniei cu un câine în viața multor oameni pentru ca tu să te bucuri.

1. Te poate face să arăți cu 10 ani mai tânăr.

A avea un câine te poate menține în formă și mai tânăr. Cercetătorii au descoperit că persoanele în vârstă de 65 de ani sau trecute de 65 de ani, care au un câine, par cu 10 ani mai tinere.

2. Îți poate crește stima de sine.

Oamenii care au câine și care au o legătură putenică cu animalele lor de companie tind să aibă un nivel mai ridicat de empatie și stimă de sine decât cei care nu au un câine. În plus, faptul că au avut un prieten pufos în preajmă i-a făcut să se simtă mai puțin stresați și mult mai fericiți.

Advertisement Advertisement

3. Poate reduce riscul de boli cronice.

Conform statisticilor, oamenii care au câini și care îi scot la plimbare în mod regulat au mai puține șanse de a dezvolta diabet. Mai mult, cercetările sugerează că, dacă copiii din familii cu alergii cresc cu un câine de companie încă de la naștere, este mai puțin probabil să dezvolte eczeme și astm.

4. Te poate menține în formă.

 

Nu multora le place să meargă la plimbare chiar și atunci când plouă, dar dacă ai un câine, nu ai ce face, ești nevoit să mergi. Fie că e vreme bună, fie că e vreme rea, ești nevoit să îți plimbi blănosul.  Un studiu a demonstrat că a avea un câine te face să te plimbi cu el cel puțin 20 de minute sau mai mult pe zi, în timp ce altul a constatat că șansele ca oamenii care au câini să-și atingă obiectivele de fitness sunt mai mari decât a celor care nu au câini.

5. Îți poate reduce nivelul de stres.

 

Advertisement Advertisement

 

Studiile au demonstrat că a avea un animal de companie te poate ajuta să lupți împotriva stresului de zi cu zi și să-ți îmbunătățești starea de spirit. Mai mult, un alt studiu arată că atingerea, mângâierea joaca sau îmbrățișarea unui animal vă poate calma rapid dacă vă simțiți anxios sau stresat.

6. Poate elibera hormoni care să te facă să te simți fericit.

Aavea un câine în preajmă te ajută să eliberezi hormoni care te fac fericit, cum ar fi oxitocina, serotonina și dopamina. Cu toții știm că acești hormoni te ajută să te menții fericit, fără stres și tânăr.

7. Îți poate lungi viața.

Studiile arată că stăpânii de câini trăiesc în medie mai mult decât cei care nu au câini. Mai mult, persoanele care trăiesc singure, își revin mai repede din crize grave de sănătate, cum ar fi infarctul sau accidentul vascular cerebral, datorită prietenilor lor blănoși.

Advertisement Advertisement

Ai câine sau pisică? Lasă-ne o poză cu prietenul tău blănos în comentarii.

Distribuie pe: