Aprinde frunze de dafin în casă şi vei vedea ce se întâmplă după câteva minute! Vei rămâne uimit

1. Calmează

Această plantă a fost folosită de secole ca agent anti-stres. Când aprindeți o frunză de dafin, linaloolul chimic, pe care îl conține, calmează corpul și mintea și, în același timp, se încarcă cu energie. Este suficient să inhalați fumul din frunza arzătoare timp de doar 10 minute.

Sponsored links

2. Reduce inflamația

Este util mai ales pentru articulații datorită substanței sale chimice Eugenol, care acționează ca un medicament antiinflamator.

3. Întărește sistemul imunitar

În plus, euginolul are proprietăți antioxidante, iar frunza de dafin este plină de o grămadă de vitamine și minerale de care organismul are nevoie pentru a funcționa la viteză maximă. Prin urmare, arderea acestei plante are capacitatea de a întări sistemul imunitar.

4. Răspunde la diabet

Experții sugerează consumarea a 1-3 g de foi de dafin pe zi pentru a vedea rezultatele. Luarea acestei cantități timp de 30 de zile menține nivelul normal de insulină. Acest lucru îi face pe oamenii de știință să creadă că proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale acestei plante pot atenua unele dintre simptomele diabetului de tip 2.

5. Îmbunătățește tonusul

Frunza de dafin este adesea folosită pentru combaterea oboselii .

Sponsored links

6. Are grijă de sistemul respirator

Frunza de dafin este un remediu natural care curăță căile respiratorii și plămânii înfundați și blocați. Se descompune și îndepărtează mucusul și sputa care cauzează aceste probleme. În loc să le ardeți, înmuiați frunzele de dafin în apă sau aruncați câteva picături din uleiul esențial al acestei plante într-un umidificator, dacă aveți unul. O altă opțiune pentru utilizarea acestor uleiuri esențiale este lubrifierea zonelor afectate de probleme respiratorii, indiferent dacă sunt alergice sau astm.

7. Crește concentrarea

Frunzele de dafin sunt deosebit de eficiente în timpul meditației și rugăciunii în unele religii. Se crede că calmează sufletul.

Cel mai probabil, această afirmație este legată de legenda greacă veche a lui Apollo și Daphne, care spune că nimfa, care a făcut un jurământ de castitate și celibat, îl roagă pe tatăl ei – zeul râului Peneus, să-l transforme într-un dafin pentru a scăpa. raidurile pofticioase ale zeului Apollo. De atunci, grecii și-au asociat frunzele cu proprietăți spirituale

Sponsored links