Aceste plante sunt fabrici de oxigen! Ar trebui să ai cel puțin una dintre ele în casa ta!

În 1989, NASA a lansat un studiu Clean Air pentru a determina care plante de uz casnic sunt cele mai bune pentru purificarea aerului. După cum au arătat cercetările, aerul din interior conține un număr mare de substanțe chimice nocive, cum ar fi benzenul, tricloretilena, amoniacul și multe altele. Dar oamenii de știință de la NASA susțin că plantele de interior pot oferi o armă valoroasă în lupta împotriva nivelului în creștere al poluării aerului din interior. Unele dintre ele pot absorbi până la 85% din gazele potențial dăunătoare, curățând aerul din casele noastre, spațiile publice interioare și clădirile de birouri.

Sponsored links

Potrivit cercetării, poluanții din interior care ne afectează sănătatea sunt:

Formaldehidă. Se găsește în mobilierul tapițat, covoare, fum de țigară, vesela din plastic și gaze naturale. Poate provoca alergii, iritații ale mucoaselor, astm și diverse boli ale pielii.

Tricloretilena. Se găsește în cernelurile de imprimare, vopsele, lacuri, produse de curățare a covoarelor și țesăturilor și în apă clorurată. Tetracloretilena este un cancerigen puternic care provoacă iritații ale ochilor și pielii, dăunează ficatului și rinichilor și provoacă agitație psihomotorie.

Benzen. Se găsește în vopsea, lacuri, produse de curățare, săpunuri lichide, cauciuc și fum de țigară. Acest cancerigen care se acumulează în țesutul adipos poate provoca leucemie, excitare nervoasă (ca cea cauzată de alcool), dificultăți de respirație și convulsii. De asemenea, scade tensiunea arterială.

Amoniac. Se găsește în piesele computerului, în fumul de țigară și produsele de curățat de uz casnic. Provoacă gât uscat și durere și tuse, dureri în piept, precum și umflarea laringelui și a plămânilor.

Xilen. Acesta este folosit pentru a face materiale plastice, vopsea, lacuri și lipici. Xilenul poate fi găsit și în noxele eliberate de vehicule, produse din piele și fumul de tutun. Este iritant pentru piele, ochi și tractul respirator.

Sponsored links

Noi suntem convinși că plantele de uz casnic sunt mult mai mult decât un simplu decor frumos. Iată cincisprezece plante pe care ar trebui să le ai în vedere dacă vrei să crești cantitatea de aer curat din casa ta pentru avea o sănătate mai bună și un aer mai curat.

Anthurium andraeanum (Floarea Flamingo)

1

Crinul flamingo este grozav la hidratarea aerului și la saturarea cu vapori de apă. Această plantă absoarbe și xilenul și toluenul și le transformă în substanțe inofensive.

Gerbera jamesonii

2

Această plantă cu flori minunate este utilă în îndepărtarea agenților toxici precum benzenul, formaldehida și tricloretilena din aer. Puneți-o într-o zonă caldă, bine luminată.

Sponsored links

Scindapsus aureus 

3

Aceasta este una dintre cele mai bune plante care crește la umbră și este de asemenea, o modalitate excelentă de a scăpa de benzen și formaldehidă din casa ta. Dar rețineți: Scindapsus este o plantă otrăvitoare, care trebuie ținută departe de copii și animale.

Aglaonema

4

Planta aceasta nu are nevoie de multă lumină pentru a se dezvolta bine, dar are nevoie de aer umed. S-a dovedit a fi foarte eficientă în filtrarea benzenului și formaldehidei din aer. Sucul și fructele aceste plante sunt totuși toxice.

Chlorophytum („plantă păianjen”)

5

Sponsored links

Planta păianjen, cu frunzele sale bogate și florile albe minuscule, este o alegere foarte des făcută pentru o plantă de interior. Dar nu are doar un aspect frumos – studiile au confirmat că ajută la eliminarea benzenului, formaldehidei, monoxidului de carbon și xilenului din aerul din interior. În plus, această plantă este absolut inofensivă pentru copii și animale.

Iederă

6

Această plantă este o alegere excelentă în cazul încăperilor mai puțin luminoase. Iedera este bună la absorbția benzenului, monoxidului de carbon, formaldehidei și tricloretilenei. De asemenea, ajută la eliminarea unor alergeni, de exemplu mucegai.

Azalee

7

Această frumoasă plantă cu flori vă poate ajuta să vă mențineți aerul fără formaldehidă, care este eliberată din rigips, mobilier și covoare. Azalea înflorește mult timp, dar necesită atenție.

Sansevieria („Limba soacrei”)

8

Sansevieria este foarte rezistentă, fiind capabilă să tolereze aproape orice locație și condiții și totuși să crească. Excelează la îndepărtarea formaldehidei, benzenului, tricloretilenei din casă sau birou. Noaptea, această plantă absoarbe și dioxidul de carbon și eliberează oxigen.

Dracaena marginata

9

Unul dintre cele mai bune moduri de a scăpa de xilen, tricloretilenă și formaldehidă din casa ta este să achiziționezi această plantă. Dracaena crește destul de încet, dar cu siguranță merită așteptarea. Va trebui să vă asigurați că aveți suficient spațiu pentru această plantă, deoarece poate crește foarte înaltă. Este mai bine să plasați Dracaena într-un loc cu lumină solară moderată.

Filodendron

10

Filodendronul este cunoscut pentru faptul că filtrează formaldehida și alte substanțe chimice toxice din aer. Preferind zonele cu lumină scăzută, această plantă este foarte ușor de îngrijit. Dar amintiți-vă: Filodendronul poate fi periculos pentru copii și animale.

Nephrolepis („feriga de Boston”)

11

Feriga de Boston este excelentă pentru hidratarea și curățarea aerului de formaldehidă, monoxid de carbon și xilen. Crește cel mai bine la umbră și necesită udare regulată.

Spathiphyllum („Crinul păcii”)

12

Crinul Păcii este o plantă de apartament foarte cunoscută pentru capacitatea sa uimitoare de a elimina agenții toxici precum benzenul, formaldehida și tricloretilena din aer. De asemenea, vă poate ajuta să scăpați de toluen și xilenul din casa dvs. Mai mult, curățarea prafului de pe frunze va face acest purificator natural de aer și mai eficient.

Palmier de bambus

13

Această plantă este una dintre cele mai bune pentru filtrarea benzenului, formaldehidei și tricloretilenei. Așezați-l lângă mobilier lăcuit și va absorbi substanțele chimice nocive.

Schefflera

14

Schefflera s-a dovedit a fi eficientă în absorbția formaldehidei, toluenului și benzenului din aer. Cu frunzișul său lucios care radiază dintr-o tulpină centrală, planta Schefflera este numită și copac umbrelă în unele țări.

Crizantema

15

Această plantă drăguță cu flori nu numai că este un decor grozav pentru casă, dar este excelentă și pentru a elimina formaldehida, xilenul, benzenul și amoniacul din aerul interior.

Sponsored links