Acest bărbat a intrat într-o bancă și i-a dat un bilet casierului pe care scria: „Acesta este un jaf. Vă rog să-mi dați doar un dolar”. Motivul pentru care a făcut asta

În România, dacă ai o problemă medicală și nu ești asigurat, poți apela la serviciul de urgență unde poți beneficia de îngrijiri medicale fără să plătești nimic. În alte state precum SUA, dacă nu ai asigurare medicală nu te primește niciun spital pentru a-ți acorda îngrijiri medicale.

Sponsored links

Asta s-a întâmplat și cu James Verone, un bărbat din Carolina de Nord care nemaiputând lucra datorită afecțiunilor medicale și având asigurarea medicală expirată, a recurs la un gest extrem.

Jaful de un dolar

În urmă cu 10 ani, James Verone a intrat într-o bancă RBC din Gastonia, Carolina de Nord și i-a înmânat casierului un bilet.

Pe bilet scria: „Acesta este un jaf. Vă rog să-mi dați doar un dolar”. Apoi s-a așezat pe un scaun și a așteptat sosirea poliției. James Verone a vrut să meargă la închisoare. Era bolnav și a spus că știa că va primi îngrijiri medicale acolo fără să fie nevoit să plătească.

Nu a recurs la acest jaf pentru bani, ci pentru că era disperat. La acel moment, bărbatul de 59 de ani se temea că are cancer pancreatic.

Sponsored links

„În cele șase locuri în care am fost pentru a primi îngrijiri medicale, am fost refuzat”, a spus Verone. Acesta lucrase ca și curier, dar nu a putut primi asistență medicală deoarece nu avea asigurare medicală.

Nenumăratele boli pe care le avea l-au lăsat în imposibilitatea de a lucra. Economiile lui se epuizase și în mintea lui, singura lui șansă de asistență medicală gratuită era cea din spatele gratiilor.

Planul său era să rămână în închisoare până la împlinirea a 62 de ani și apoi să iasă la pensie si implicit să fie asigurat. Dar după ce a petrecut un an groaznic în închisoare, el a încheiat o înțelegere cu procurorii.

El a pledat vinovat pentru furt și a fost eliberat în baza termenului de executare. După aceste aventuri, el scrie o carte despre experiența sa, care speră că va genera ceva venituri.

Deși încă are unele regrete în legătură cu decizia sa, el crede că a meritat.
„Da, a meritat, nu aveam altă direcție în care să merg, îmi era frică pentru viața mea”, a spus Verone.

Verone a aflat în închisoare că nu are cancer, dar că avea probleme grave de sănătate. După ce a ieșit din închisoare acesta a mers la un adăpost unde avea de gând să stea până își revine financiar.

Sponsored links

Sponsored links