9 Trucuri care te vor ajuta să știi dacă cineva spune sau nu adevărul

Aproximativ 60% dintre oameni nu pot sta 10 minute fără să mintă. Sunt o mulțime de minciuni. Totuși, există câteva lucruri pe care le putem face pentru a vedea dacă cineva minte sau nu, cum ar fi să ne uităm la zâmbetulsău, de exemplu. Dacă pare forțat, ar putea însemna că acea persoană minte.

Sponsored links

Noi am adunat câteva trucuri pentru a vă ajuta să aflați cine minte și cine nu:

1. Cere-i să-ți spună din nou povestea, dar în mod invers

1

De obicei, atunci când oamenii mint, ei au deja o poveste inventată gata să fie spusă în ordine cronologică. Dacă trebuie să o spună invers, se va simți stresat pentru că nu este ceea ce a exersat și plănuit. Aceasta înseamnă că minciuna va deveni o sarcină mult mai dificilă. Va începe să omite detalii pe măsură ce devine mai nervos.

O poveste adevărată va fi mult mai ușor de spus, iar când o spui în mod invers, s-ar putea să-ți amintești chiar detalii pe care nu ți le-ai putea aminti prima dată.

2. Folosește elementul surpriză

2

Sponsored links

Dacă credeți că există o șansă ca o persoană să mintă, puneți o întrebare aleatorie chiar în momentul în care persoana respectivă povestește ceva. Întreb-o ceva cu adevărat specific dacă puteți. În acest fel, persoana respectivă va trebui să-și extindă minciuna atât de mult încât se va da singură de gol.

3. Verificați dacă povestea sa este vagă

1

Un mincinos ar putea omite detalii importante pur și simplu pentru că nu are idee cum să le includă în minciună. Fiți atenți la cât de vagă este povestea. Ar putea face acest lucru în mod intenționat pentru a vă împiedica să puneți întrebări specifice la care nu au răspunsuri.

4. Ai grijă la zâmbete false

4

Când minte, există o șansă mai mare ca persoana să-și strângă buzele împreună. Acest lucru îi va face zâmbetul să pară fals. Dacă cunoașteți deja persoana, identificarea unui zâmbet fals ar putea fi mai ușor. Un mic sfat: atunci când oamenii zâmbesc cu adevărat, de obicei o fac cu toată fața, nu doar cu buzele.

5. Pune-i aceeași întrebare în moduri diferite

5

Sponsored links

Un mincinos va răspunde adesea cu aceleași detalii, dar le va spune diferit. Când puneți o întrebare în, să zicem, 3 moduri diferite, aceasta va forța persoana să ofere mai multe informații despre povestea pe care o spune. Dacă minte, va rămâne blocat folosind aceleași cuvinte, expresii și chiar detalii.

6. Încearcă să acorzi atenție oricăror modificări ale vocii

2

Un lucru care se schimbă atunci când cineva minte este tonul vocii și viteza cu care vorbește. Dacă observi că vorbesc mai repede sau chiar mai încet, sunt șanse să încerce să țină pasul cu minciunile pe care ți le spun. Același lucru este valabil și pentru cât de înaltă sau de joasă este vocea sa. Toate acestea arată incertitudinea.

7. Fii atent dacă răspunde cu întârziere

7

Dacă pui o întrebare la care este relativ ușor să răspunzi, dar persoanei respective îi ia mult timp să îți răspundă, probabil înseamnă că fie se gândește la ce să spună, fie încearcă să țină pasul cu propriile minciuni. Dacă îți răspunde imediat, nici acesta nu este un semn bun. Acest lucru poate însemna că avea un răspuns pregătit pentru tine și îi stătea fix pe vârful limbii.

Sponsored links

8. Fii atent și observă dacă există o schimbare de încredere în atitudinea persoanei respective

4

Sunt șanse să observi că persoana care minte, va arăta foarte încrezătoare în ochii tăi. Însă, dacă începi să o prinzi în propriile minciuni, ea va începe să-și piardă controlul și, de asemenea, această încredere va dispărea. Va începe să se piardă din ce în ce mai mult.

9. Ca ultimă soluție, spuneți-i în față că tu crezi că te minte și surprinde-i reacția

3

Dacă crezi că nimic altceva nu funcționează,  spune-i tot ceea ce știi deja și pune-l față în față cu propriile minciuni. Dacă cineva continuă să mintă în mod constant, cum ar fi adăugând prea multe detalii pe care le considerați suspecte, puteți încerca să-i spuneți. Dar fii atent și folosește faptele corecte, altfel s-ar putea să fii numit tu mincinos.

Acestea sunt doar sfaturi pe care le puteți folosi pentru a încerca să depistați mincinoșii, dar nu este o știință exactă, așa că aveți grijă când le folosiți. Ați folosit vreodată vreunul dintre aceste trucuri pentru a prinde pe cineva cu minciuna? A funcționat? Aveți vreunul dintre propriile sfaturi pe care le puteți împărtăși?

Sponsored links

Sponsored links