9 Sfaturi simple pentru a vă ajuta să vă relaxați și să vă îmbunătățiți starea de spirit instantaneu

Din păcate nu exită un buton pe care să îl apeși și să fii fericit instantaneu, însă știința a descoperit câteva lucruri surprinzătoare și chiar bizare care pot fi folosite pentru a vă îmbunătăți instantaneu starea de spirit. Alungați gândurile negative și tristețea și începeți să priviți partea frumoasă a lucrurilor.

Sponsored links

Noi am găsit aceste 12 moduri dovedite științific care vă pot face să vă simțiți minunat într-o secundă.

1. Așezați un cub de gheață pe gât

1

Plasarea unui cub de gheață exact în acel punct de pe gât este o tehnică chineză veche numită Feng Fu. Se crede că ajută la o multitudine de probleme, inclusiv în cazul în care aveți dureri de cap, lipsă de somn, celulită și îmbunătățește dispoziția.

2. Desenează pe pereții băii cu creioane colorate în timp ce faci baie

2

Acest lucru vă va ajuta să combinați două tehnici dovedite de eliberare a stresului și să vă exersați și abilitățile de pictură, ceea ce este un plus. Conform cercetărilor, colorarea reduce stresul deoarece ne ajută să ne reorientăm atenția. Oamenii de știință au descoperit că baia regulată ajută la reglarea anxietății.

Sponsored links

3. Încearcă să miroși niște iarbă proaspăt tăiată

3

Mmm, minunatul miros de iarbă proaspăt tăiată, de natură, de copilărie dar sunt aproape la fel. Se dovedește că mirosul de iarbă proaspăt tăiată face minuni în ceea ce privește îmbunătățirea dispoziției și ameliorarea stresului. Există chiar și încercări de a face spray-uri care captează acest miros magic.

4. Relaxează-ți limba în gură

4

Dacă doriți să întrerupeți dialogul intern negativ pentru o secundă, încercați pur și simplu să vă relaxați limba în gură pentru un timp. Psihiatrii sunt de acord că acest lucru poate întrerupe cercul vicios al gândurilor curgătoare în capul tău și te poate ajuta să-ți eliberezi mintea.

5. Stai drept 

5

Sponsored links

A sta în această poziție te face să te simți mult mai bine, chiar dacă nu te simțeai bine.  A avea o poziție bună a corpului te face să te simți ca un învingător. Cercetările arată că a avea o postură dreaptă te poate face să te simți mai alert și mai entuziast, să simți mai puțină frică și să ai o mai mare stimă de sine. Te poate ajuta chiar să te simți mai hotărât atunci când te confrunți cu o problemă.

6. Pune puțină sare pe limbă

6

Pentru persoanele care suferă de valuri grele de anxietate, se pare că pur și simplu punerea unui praf de sare pe limbă poate ajuta enorm în astfel de situații. Acest lucru vă angajează simțurile și vă distrage atenția de la concentrarea asupra lucrurilor care vă fac să intrați în panică. Însă, unele persoane pot avea dificultăți de respirație din cauza producției de acid pe care o stimulează sarea, așa că aveți grijă.

7. Joacă-te cu pământ

7

Dacă vrei să-ți îmbunătățești starea de spirit, uneori, trebuie să-ți murdărești mâinile… la propriu. Cercetătorii din Marea Britanie au descoperit că o bacterie „prietenoasă” care se găsește în mod obișnuit în sol a determinat celulele creierului să producă serotonina chimică, având un efect similar cu cel al antidepresivelor. Doar nu uita să te speli pe mâini după aceea.

Sponsored links

8. Faceți acest truc cu mâinile

8

Pune-ți mâinile pe piept în această formă de fluture. Acum începeți să înregistrați ușor, dar ritmic, cu o mână urmată de cealaltă. Această tehnică se numește atingere fluture și este o modalitate auto-liniștitoare de a relaxa corpul și de a calma mintea. Funcționează prin activarea sistemului nostru nervos parasimpatic și ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie data viitoare când vă simțiți panicați sau anxioși.

9. Mănâncă puțină ciocolată

9

Ceva dulce pentru a-ți îndulci puțin viața. Ciocolata în special pare să aibă niște abilități foarte puternice de stimulare a stării de spirit. Antioxidantul din ciocolată (resveratrolul) produce un amestec de endorfine și serotonină – substanțele chimice care te fac fericit și mulțumit.

Ce te ajută să treci peste stările în care te simți rău, trist și deprimat? Spune-ne părerea ta în comentarii.

Sponsored links