9 modalități eficiente pentru a curața cuptorul murdar

Ati folosit vreodata un produs de curatat pentru cuptorul plin de murdarie sau grasime? Atunci, probabil ca va este cunoscut mirosul chimic si neplacut care este eliberat odata cu acest proces de curatare.

Acest lucru nu poate fi bun pentru sanatatea ta, nu-i asa? Din fericire, nu mai aveti nevoie de produse de curatat cuptoare tratate chimic, deoarece exista solutii mult mai simple si mai ieftine, dintre care unele sunt chiar mai sanatoase. Am compilat o lista cu cele mai simple noua modalitati prin care va puteti curata cuptorul. Unele solutii sunt foarte puternice, in timp ce altele sunt mult mai blande.

Sponsored links

Care este modul tau preferat de a-ti curata cuptorul?

1.Bicarbonat de sodiu si peroxid de hidrogen (apa oxigenata)

Se amesteca bicarbonatul de sodiu cu peroxid de hidrogen si putin sapun lichid pentru a forma o pasta groasa dupa care se freaca pe partile murdare ale cuptorului. Inainte de a incepe procesul propriu-zis de curatare, indicat este sa lasati aceasta pasta sa actionize cateva minute iar apoi sa pulverizati otet. Dupa aceea, puteti sterge cuptorul pur si simplu cu o laveta, burete sau o carpa.

2.Piatra ponce

Pur si simplu utilizati o piatra ponce si apa calda pentru a evita fumurile nocive sau reziduurile de sapun ramase in cuptor. Poate incepe sa miroase cand reporniti aragazul si, bineinteles, nu doriti asta.

3.Produse de curatat baia

Multe produse de curatat pentru baie sunt un spray cu spuma care indeparteaza reziduurile de calcar si sapun care sunt, de asemenea, excelente impotriva depunerilor de grasime! Pur si simplu pulverizati in cuptorul murdar si lasati-l sa se inmoaie cateva ore inainte de a curata cuptorul.

4.Amoniac si saci de gunoi

Pentru a curata tavile de copt, puteti umple o punga de gunoi robusta cu amoniac si apa, dupa care puteti aseza tava de copt in ea pentru a se inmuia timp de aproximativ o ora. In momentul in care veti deschide punga (folositi o masca sau un prosop impotriva fumului) si apoi clatiti bine tava cu apa din abundenta.

Sponsored links

5.Apa clocotita

Fierbeti apa intr-o cratita si puneti-o in cuptor cat inca clocoteste. Acum inchideti cuptorul si lasati aburul sa isi faca treaba. O ora mai tarziu, puteti sterge cuptorul cu o carpa.

6.Bicarbonat de sodiu si otet

Creati o pasta folosind bicarbonat de sodiu si sapun lichid. Daca este necesar, puteti dilua amestecul cu apa pentru a ajuta la omogenizarea pastei. Folositi o carpa veche sau un burete pentru a freca pasta peste tot cuptorul. Apoi amestecati o ceasca de apa cu o ceasca de otet intr-o sticla de pulverizare si pulverizati amestecul pe pasta de bicarbonat de sodiu. Acum pur si simplu lasati-l timp de zece minute si stergeti-l cu o carpa veche sau prosoape de hartie.

7.Bicarbonat de sodiu si otet – varianta a 2 a

Se amesteca bicarbonatul de sodiu si otetul pana se formeaza o pasta pe care o aplicati in cuptor si lasati-o sa se inmoaie peste noapte. Apoi pur si simplu stergeti-o a doua zi.

8.Amoniac

Puneti un bol cu ​​amoniac in cuptor peste noapte si curatati-l a doua zi.

9.Coaja de portocala si otet de mere

Amestecati otetul de cidru de mere si coaja de portocala intr-o sticla cu spray si lasati amestecul sa stea timp de patru zile, astfel incat sa poata avea efect complet. Apoi presarati praful de copt in cuptor si pulverizati deasupra amestecul de portocale si otet de mere. Lasati-l sa stea timp de 20 pana la 30 de minute, apoi stergeti-l.

Sponsored links