8 Sfaturi care te vor face să pari mai încrezător în tine

Poate că nu știai, dar limbajul corpului este foarte important și eficient în a transmite anumite mesaje subtile.
Putem spune despre limbajul corpului că este la fel de important și de puternic precum cuvintele.

Sponsored links

Cu poziția corpului, cu gesturile și cu expresia facială le putem arăta celorlalți că suntem plini de încredere și puternici, chiar dacă de fapt avem emoții, simțim teama sau suntem foarte obosiți.

Dacă vrei să faci o impresie grozavă la un interviu de angajare, la o prezentare sau oriunde altundeva, acordă multă atenție limbajului corpului tău.
El te poate poate pune în centrul atenției, te poate ajuta să obții succesul și te poate face să fii privit într-un mod admirativ de către ceilalți oameni.

Noi am căutat mai multe informații despre acest subiect interesant și am întocmit mai jos o listă cu câteva sfaturi care te vor ajuta să pari plin de încredere în tine.

1. Privește cât mai des în ochii persoanei cu care vorbești

Sponsored links

 

Expertul în limbajul corpului Michael Ellsberg spune despre contactul vizual că este un instrument extrem de puternic atunci când avem o interacțiune față în față cu o altă persoană.

Atunci când privești în ochii celeilalte persoane dai dovada de onestitate, accesibilitate, atenție, sinceritate și o dorință puternică de a-l asculta pe celălalt.

Trebuie însă să nu pari curios într-un mod exagerat. În rest, această metodă este una grozavă.

De asemenea, un om care menține contactul vizual în timpul unei conversații tinde să arate că poate da un sentiment de siguranță, emanând în același timp încredere în sine. Pe de altă parte, a face opusul, și anume a privinîn jos sau în altă parte când vorbești cu cineva, îi transmiți celuilalt că nu ești sigur pe tine.

2. Apleacă-ți corpul puțin în față atunci când vorbești cu cineva

Sponsored links

În timp ce porți o discuție cu o altă persoană, ar trebui să luați în considerare poziția corpului vostru. Acest lucru este deosebit de important dacă stai așezat, deoarece aplecarea în față poate face cu adevărat diferența. Aplecarea în față îi sugerează celeilalte persoane că ești atent și că ești interesat de ceea ce spune ea. În același timp, o astfel de poziție a corpului transmite faptul că ai multă încredere în tine prin diminuarea sau eliminarea barierelor dintre tine și persoana cu care vorbești.

Pe de altă parte, aplecarea în spate crește distanța dintre tine și cealaltă persoană, sugerându-i acesteia faptul că ai o lipsă de interes sau de atenție.

3. Încearcă să-ți ții capul drept

În general, persoanele care își țin capul în jos atunci când merg, sau care își pleacă capul în momentul când poartă o discuție cu o altă persoană, au o personalitate introvertită. Aceste poziții ale corpului sunt adesea interpretate ca o lipsă a stimei de sine sau a încrederii în sine.

Dacă, dimpotrivă, cineva merge sau vorbește cu alții cu capul ridicat, acest lucru îl va face să pară o persoană sigură, încrezătoare și
stăpână pe sine și pe situație.

Sponsored links

Astfel de poziții ale corpului denotă, de asemenea, deschidere și onestitate, deoarece pare că persoana respectivă nu ascunde nimic și nu se teme să fie deschisă și să se lase citită de ceilalți.

4. Adopta o poziție dreaptă și deschisă a corpului

Este esențial să acordați atenție posturii corpului, mai ales atunci când vă confruntați cu provocări importante, cum ar fi o întâlnire sau un interviu de angajare.

Dacă vrei să transmiți încredere, postura ta ar trebui să fie dreaptă și, de asemenea, ar trebui să arăți relaxat. Poți face asta punând umerii pe spate și capul sus. În acest fel, vei părea senin, dar încrezător în sine în același timp. O postură cocoșată, încordată, cu umerii înainte și capul în jos, dă impresia opusă: nesiguranță, timiditate și nervozitate.

Pe de altă parte, când vorbim de postură deschisă, vorbim despre menținerea picioarelor ușor depărtate. Acest lucru se aplică și brațelor tale, deoarece asta indică că ești deschis și ești atent la ceea ce spune cealaltă persoană. În schimb, o postură închisă, cu brațele și picioarele încrucișate sau foarte apropiate, denotă contrariul.

Sponsored links

5. Ține-ți mâinile astfel încât să fie la vedere

Dacă vrei să-i transmiți persoanei cu care vorbești că ai multă încredere în tine, ar trebui să îți ții mâinile departe de buzunare.

Acest lucru îi poate face pe ceilalți și să aibă încredere în tine.
Dacă îți ții mâinile în buzunare dai dovadă de nesiguranță sau nevoia de a păstra distanța sau de a ascunde ceva.

Așadar, cel mai bine este să îți ții mâinile într-o poziție relaxată, la vedere.
Fie că o face conștient, fie că o face inconștient, o persoană care are încredere în sine va avea tendința să ridice puțin mai mult vârfurile degetelor.

 

Sponsored links

6. Ține vârful picioarele îndreptate către persoana cu care vorbești

Deși acesta poate să pară doar un simplu detaliu lipsit de importanță, are o importanță destul de mare. Nu uita că limbajul corpului transmite constant anumite mesaje celuilalt, iar picioarele nu fac nici ele excepție de la regulă.

Majoritatea persoanelor tind să țină vârful picioarelor îndreptate spre o persoană pe care o plac mai mult, spre un prieten, sau către un om pe care îl consideră a fi un lider. Așadar, atunci când vorbești cu cineva, asigură-te că vârfurile picioarelor tale sunt îndreptate spre acea persoană.

Aceasta este o modalitate bună de a transmite că sunteți interesat de cealaltă persoană. Această poziție te face, de asemenea, să pari mai încrezător în tine.
Pe de altă parte, dacă îți ții picioarele îndreptate spre exterior, ar putea fi un semn de nervozitate, disconfort, anxietate, stare de rău și chiar nevoia de a te grăbi și de a pleca.

7. Zâmbește subtil

Sponsored links

Conform unui studiu realizat de neurologi, persoanele care zâmbesc subtil și înalță puțin sprâncenele atunci când conversează cu cineva tind să genereze mai multă simpatie și încredere celui cu care vorbesc.

În general, atunci când căutăm sprijin sau încercăm să stabilim comunicare cu ceilalți, căutăm pe cineva care pare prietenos și dispus să asculte, și nu o persoană care pare enervantă, inconfortabilă sau distantă. De aceea, astfel de gesturi simple pot funcționa foarte mult atunci când discutați cu alții.

8. Fii relaxat și nu sta prea încordat

Dacă te simți nesigur pe tine sau neliniștit și îngrijorat cu privire la o anumită situație, s-ar putea să ai tendința de a te încorda. Făcând acest lucru, vei arăta celorlalți felul în care te simți și vei părea mai puțin încrezător decât ești cu adevărat.

Dacă vrei să fii imaginea încrederii, ar trebui să încerci să ocupi spațiul de care ai nevoie și să te simți confortabil folosindu-l. Făcând acest lucru va fi văzut ca un semn de confort, încredere și stimă de sine.

Bonus: De ce este limbajul corpului atât de important și cum ne ajută să comunicăm mai bine

Uneori, fără să vrem sau fără ca măcar să spunem vreun cuvânt, reușim să comunicăm. Când vorbim despre limbajul corpului sau despre comunicarea non-verbală, ne referim la acele gesturi pe care le facem cu diferite părți ale corpului nostru, în special cu fața, care transmit un mesaj.

Acest limbaj, care poate fi perceput conștient sau inconștient de persoana cu care comunicăm (care poate întări sau contrazice ceea ce spunem), colaborează cu formarea ideii și imaginii pe care o dobândește celălalt despre noi.

Încrederea este o bază solidă pentru stabilirea sau îmbunătățirea relațiilor sociale de diferite tipuri, iar limbajul corpului este o modalitate de transmitere și consolidare a acesteia. De aceea, realizarea unui bun control al expresiilor corporale și obținerea controlului asupra acestora ne va face să ne simțim mai încrezători atunci când comunicăm, iar asta, la rândul său, va face ca celălalt să aibă o percepție mai pozitivă despre noi.

Cum te comporți când vrei să faci pe cineva să aibă încredere în tine? Care sunt gesturile care te fac să te ferești de o persoană?

Sponsored links