8 Alimente pentru care pancreasul tău îți va mulțumi

alim2

Pancreasul este o parte importantă a sistemului nostru digestiv. Nu numai că reglează și neutralizează alimentele acide primite de stomacul nostru, enzimele secretate de pancreas ajută și la digestia carbohidraților, proteinelor și lipidelor. Un pancreas sănătos înseamnă un aport reglat de zahăr și un sistem digestiv mai bun în organism.

Sponsored links

Noi am pregătit o listă cu alimente pentru care pancreasul tău îți va mulțumi cu siguranță.

1. Turmeric

1

Turmericul este adesea menționat ca un agent antiinflamator natural care ajută la scăderea durerii cauzate de senzația de arsură din pancreas. Stimulează și producția de insulină în pancreas, care reglează nivelul zahărului din sânge și previne diabetul.

2. Usturoiul

2

S-ar putea să fi auzit cel puțin o dată până acum să mănânci usturoi cu miere pe stomacul gol. Usturoiul este un antibiotic natural, iar combinarea lui cu diferite tipuri de alimente îi multiplică efectul. Usturoiul poate fi folosit cu miere, ceapă, schinduf etc. Se știe că aceste combinații vă sporesc imunitatea prin repararea țesuturilor diferitelor organe interne, inclusiv a pancreasului.

Sponsored links

3. Spanacul

3

Plin de vitamina B și fier, spanacul satisface nevoile de bază ale pancreasului tău. Fierul ajută la prevenirea inflamației, iar vitamina B hrănește pancreasul. Combinați spanacul cu ceapa pentru a face o salată sau faceți spanac cu usturoi pentru a vă menține sănătatea pancreasului. Spanacul are în compoziția sa un agent de combatere a cancerului numit MGDG (monogalactosildiacilglicerol) care poate reduce șansele de a dezvoltacancer pancreatic.

4. Broccoli

4

Broccoli și alte legume crucifere precum varza, conopida și kale sunt cunoscute pentru proprietățile lor care luptă împotriva celulelor canceroase din pancreas, menținând în același timp organul în formă și fără boli. Aceste legume furnizează nutrienți ușor absorbabili, încărcați cu flavonoide, care ajută la întărirea mecanismului de detoxifiere al corpului nostru.

5. Struguri roșii

5

Strugurii roșii conțin resveratrol, o substanță fenolică care este, de asemenea, considerată un puternic antioxidant. Ajută la reducerea inflamației pancreatice și distruge și celulele canceroase pancreatice.

Sponsored links

Experții recomandă să mâncați o porție de struguri roșii cruzi o dată pe zi. De asemenea, oamenii aleg să consume vin roșu pentru a obține aceleași beneficii. Cu toate acestea, consumul de struguri cruzi este mult mai avantajos decât în ​​orice altă formă.

6. Cartofi dulci

6

Crezi teoria conform căreia, dacă un aliment arată similar cu un organ din corpul nostru, ajută la hrănirea acelui organ? La fel ca nucile care sunt bune pentru creier, țelina pentru oase și roșiile pentru inimă, asemănarea pe care o au cartofii dulci cu forma și culoarea pancreasului este ciudată.

Acestea fiind spuse, cartofii dulci reduc riscul de cancer pancreatic cu până la 50%. De asemenea, stabilizează nivelul zahărului din sânge prin eliberarea zahărului treptat în fluxul sanguin.

7. Oregano

7

Sponsored links

 

Oregano a fost un tratament promițător pentru tulburările cauzate de oxidare, cum ar fi diabetul, deoarece este plin cu antioxidanți fenolici. Dacă rapoartele sunt adevărate, oregano este o substanță puternică anti-hiperglicemică și este, de asemenea, bună pentru pancreas.

8. Păpădia

8

Ceaiul de păpădie este deja cunoscut pentru detoxifierea ficatului și a pancreasului, care  ajută la repararea țesuturilor pancreatice deteriorate, stimulând în același timp producția de suc biliar. Extractul de rădăcină de păpădie ajută la combaterea celulelor canceroase fără a avea un efect sever asupra celor necanceroase.

Cum să îți menții pancreasul sănătos:

9

Sponsored links

Persoanele cu pancreas bolnav sau pancreatită ar trebui să primească doar aproximativ 30-40% calorii din grăsimi și numai din surse naturale.
Evitați alcoolul, orice tip de alimente procesate și carbohidrații rafinați, deoarece carbohidrații acționează împotriva insulinei secretate de pancreas.

Bea multă apă, aceasta este cheia pentru a preveni orice boală legată de pancreas, cum ar fi pancreatita, deoarece provoacă deshidratare în corpul nostru.

Sponsored links