7 Sfaturi de la experți pe care le puteți folosi pentru a vă micșora porii

Tipul de zahăr pe care obișnuiești să îl consumi, influențează foarte mult aspectul pielii tale și poate îngrășa tenul și accentua aspectul porilor dilatați.

Sponsored links

Chiar dacă te vei strădui să acoperi porii dilitați cu fond de ten sau cu pudră, de cele mai multe ori nu vei reuși, ba din contră, vei scoate și mai mult în evidență aspectul de pori dilatați, inestetici.

Deoarece este mult mai bine să tratezi cauzele, nu doar să acoperi problemele, noi am găsit câteva sfaturi profesionale care te vor ajuta să scapi de aspectul inestetic al pielii:

 

1. Nu mai consuma zahăr rafinat

Sponsored links

O alimentație nesănătoasă, consumul de zahăr rafinat și de multe alimente prăjite contribuie la înfundarea porilor. Acest lucru se întâmplă deoarece crește secreția de sebum datorită nivelului de insulină. Puteți scăpa cu ușurință de această problemă dacă înlocuiți zahărul rafinat cu variante de îndulcitori mai sănătoase, cum ar fi: siropul de agave, zahăr brun, nectarul de agave.

2. Folosește cât mai rar hârtia de îndepărtat sebumul de pe ten

Specialiștii spun că hârtiile de ștergere a excesului de sebum pot fi chiar dăunătoare pentru tenul tău. Ele reprezintă doar o soluție temporară, nicidecum un tratament eficient. Ba chiar mai mult, îndepărtarea în exces a uleiurile necesare din piele, va determina organismul să producă o cantitate și mai mare de ulei, pentru a restaura pierderea lui.

 

3. Poți să scazi producția de sebum cu ajutorul extractului de ceai verde

Ceaiul verde din produsele de îngrijire a pielii îți calmează și îți protejează pielea, reduc excesul de sebum și luptă împotriva îmbătrânirii. Se pot folosi pentru orice tip de piele, atât timp cât știți că nu aveți un ten foarte sensibil. Dacă ai probleme cu porii dilatați, extractul de ceai verde ar trebui să nu îți lipsească și să facă parte zilnic din rutina ta zilnică de îngrijire.

Sponsored links

4. Nu folosi zilnic pudra 

Dacă obișnuiești să folosești zilnic pudra, încearcă să o eviți deoarece aceasta contribuie la înfundarea porilor. E bine de știut că pudra conține și talc care poate să îți irite nasul și ochii.

Dacă simți totuși că nu poți renunța la pudră, folosește o pensulă de machiaj pufoasă, în loc de burete, pentru a minimiza înfundarea porilor.

5. Folosește produse cu ingrediente non-comedogenice

Înainte de a achiziționa orice produs de îngrijire a tenului, este foarte important să te asiguri că acesta nu conține ingrediente comedogenice care pot contribui la înfundarea porilor. Exemple de ingrediente comedogenice: include unt de cocos, ulei de măsline, unt de shea.
Uleiul de jojoba, uleiul din semințe de cânepă, uleiul de ricin și uleiul mineral sunt mai puțin susceptibile de a vă înfunda porii.

Sponsored links

6. Optează pentru un demachiant cu acid salicilic

Cercetările au arătat că folosirea unui demachiant care conține acid salicilic poate ajuta la desfundarea porilor. Anumite tipuri de produse de curățare a tenului care conțin acid salicilic sunt suficient de blânde și pot fi folosite chiar și în fiecare zi. Este necesar să citiți modalitatea de folosire pentru a vedea dacă se poate folosi zilnic sau nu.

7. Utilizează demachiante pe bază de gel

Un alt sfat pe care experții îl sugerează, este să folosiți demachiante pe bază de gel sau spumă în loc de loțiuni. Sunt excelente la curățarea excesului de sebum și acest lucru duce la minimizarea aspectului porilor dilatați.

Tu cum tratezi aspectul porilor dilatați? Ce greșeli ai făcut care au înrăutățit aspectul porilor dilatați?

Sponsored links

Sponsored links