7 Puzzle-uri mintale care vă pot crește puterea creierului

Conform unui studiu științific,  riscul de apariție a bolii Alzheimer este mult mai redus la persoanele care practică în mod regulat activități care stimulează mintea. Acest lucru înseamnă că persoanele care joacă des șah sau care rezolvă puzzle-uri nu sunt afectate de Alzheimer sau demență decât mult mai târziu în viață sau niciodată!

Sponsored links

Pe noi ne încântă mult activitățile care stimulează creierul în orice mod. Așadar, am strâns câteva ghicitori care vă vor ajuta să vă păstrați mintea activă la orice vârstă. Să începem!

1. Care dintre femei este căsătorită?

2. Urmărire

Un detectiv urmărea un criminal care a fugit într-o casă. Proprietarul casei l-a invitat pe detectiv să treacă pe la el.

  • Detectivul a întrebat: „A venit cineva aici?”
  • Proprietarul a răspuns: „Nu a venit nimeni iar eu nu am ieșit din casă”.
  • Detectivul a întrebat: „Locuiești cu familia ta?”
  • Proprietarul a spus: „Nu, sunt singur”.
  • Detectivul a întrebat: „Mulțumesc. Vrei o țigară?”
  • Proprietarul a răspuns: „Nu, mulțumesc! Nu fumez.”
  • Detectivul a spus: „Am trei dovezi care arată că minți.”
  • Ce a observat detectivul în cameră?

3. Evadare


Cu mult timp în urmă, într-un regat, a existat un rege care nu permitea nimănui să părăsească imperiul său și nu lăsa să intre niciun străin. Exista un singur pod care lega regatul său de lumea exterioară. Ordinele regale spuneau că oricine iese afară ar trebui să fie ucis. Și oricine vine în împărăția lui ar trebui să fie trimis înapoi de unde a venit.

Pentru a se odihni, gardianul stă în coliba lui timp de 5 minute și apoi se întoarce înapoi la pază. Este nevoie de 8 minute pentru a trece de pod.

O singură femeie a reușit să scape. CUM?

Sponsored links

Răspuns

Când paznicul era în interiorul colibei, femeia a început să treacă peste pod. Ea a mers timp de 5 minute în timp ce el era înăuntru, apoi s-a întors și s-a dus înapoi spre regat. Când s-a apropiat de regat i s-au cerut acte. Și din moment ce nu avea, nu avea voie să intre.

4. Scufundari

Un băiat a decis să devină scafandru. La prima sa scufundare, a rămas bulversat și s-a pierdut complet sub apă. Nu știa calea înapoi la suprafață. Și pe deasupra, rămânea fără oxigen.

Cum și-a găsit drumul înapoi?

Sponsored links

Drumul spre suprafață este indicat de direcția în care merg bulele de aer.

5. O moarte misterioasă

Un detectiv observă o femeie moartă întinsă pe trotuar lângă un bloc înalt. Pare că și-a încheiat viața sărind pe una dintre ferestre.

Pentru a afla ce s-a întâmplat, detectivul merge la primul etaj, deschide fereastra închisă și aruncă o monedă spre podea. Apoi merge la etajul următor și repetă toate aceste acțiuni. Până când ajunge la ultimul etaj, continuă să facă asta.

Când se întoarce la locul crimei, ajunge la concluzia că a fost o crimă.

De unde știe el asta?

Sponsored links

Nu s-a putut sinucide deoarece toate ferestrele de la fiecare etaj erau închise.

6. O casetă

Poliția a găsit cadavrul unui bărbat cu o armă și un casetofon în mâini. Când au apăsat butonul Play, au auzit „Nu mai am de ce să trăiesc”, urmat de sunetul unei împușcături. După ce au ascultat această înregistrare, polițiștii și-au dat seama că bărbatul a fost ucis.

De unde au știut?

Sponsored links

Dacă persoana a murit, atunci cine a apăsat butonul de derulare înapoi?

7. Luna de miere

Un cuplu proaspăt căsătorit era în luna de miere. Însă soțul s-a întors singur din călătorie și a spus că soția lui a murit din greșeală. Poliția l-a arestat spunând: „Conform agentului tău de turism, ți-ai ucis soția”.

De unde a știut agentul că a fost o crimă?

Bărbatul rezervase un bilet doar dus pentru soția sa și dus-întors pentru el.