5 Semne că plămânii tăi strigă după ajutor

În zilele noastre, a devenit tot mai dificil de găsit aer curat, iar acest lucru înseamnă că trebuie să începem să acordăm o atenție deosebită plămânilor noștri și la semnalele de alarmă cu care aceștia ne avertizează atunci când ceva nu funcționează în mod corespunzător. Din nefericire unele dintre semnalele timpurii pe care plămânii tăi ți le oferă pot fi ușor de ignorat, dar dacă acorzi un pic mai multă atenție, acestea te pot ajuta chiar să îți salvezi viața.

Sponsored links

Noi am făcut o listă cu principalele simptome care indică faptul că există o problemă și ce anume poți face pentru a o remedia și a-ți păstra sănătatea plămânilor.

1. Ai dureri frecvente de umăr și de spate

 

Durerea de spate, durerea de umăr sau cea de piept pot semnala un posibil început de cancer pulmonar, pe care dacă îl detectezi de la primele semne, poate fi tratat 100%. Dacă durerea pe care o simți este foarte puternică și durează o perioadă de timp mai lungă decât o durere obișnuită, ar trebui să îți faci o programare la un medic, pentru a te asigura că plămânii tăi sunt sănătoși.

2. Tușești des

Adesea tusea poate indica prezența unei banale răceli, dar poate, de asemenea, să indice prezența unor boli conice. Din acest motiv este foarte important să știm să deosebim diferitele tipuri de tuse. Ar trebui să mergi la medic dacă tusea devine acută sau subacută deoarece acestea ar putea fi primele semne de cancer pulmonar, mai ales dacă sunt prezente și alte simptome, cum ar fi tusea cu sânge.

3. Respirație cu dificultate

Respirația cu dificultate are cel mai adesea cauze de natură cardiacă sau pulmonară(astm sau diverse alergii). Dacă aveți acest tip de probleme de sănătate ar trebui să luați în considerare necesitatea de a pleca din oraș o perioadă, într-o zonă mai puțin poluată, unde veți putea respira aer curat. De asemenea, este necesar să faceți sport cât mai des în zone în care sunt mulți copaci, astfel plămânii vor fi oxigenați corespunzător. Dacă ai foarte des probleme de respirație, ar trebui să mergi la un consult medical.

4. Ochi galbeni și piele galbenă (icter)

Această afecțiune poate fi ușor ignorată, dar nu trebuie trecută ușor cu vederea deoarece ea poate reprezenta un cancer pulmonar care cauzează probleme hepatice. Icterul este boala cae face ca ochii și pielea să capete culoare galbenă. Atunci când boala este în fază incipientă, pielea și albul ochilor capătă o culoare galben pal, iar când aceasta devine acută, devin de culoare galben închis.

5. Lipsa de energie

Orice om are momente în care se simte lipsit de energie. Stresul în exces sau lipsa odihnei corespunzătoare pot fi cauzele lipsei de energie, însă dacă te simți complet epuizat, chiar și după un somn odihnitor, dacă ai o tuse persistentă și ai început să îți pierzi și pofta de mâncare, este posibil să ai o problemă de sănătate.

În ultima perioadă au apărut tot mai multe cercetări cu privire la sănătatea plămânilor și s-a tras un semnal de alarmă cu privire la sănătatea plămânilor. Și odată cu această încercare de a face oamenii mai conștienți multe site-uri au încercat să ofere articole cu tot felul de remedii și curățare rapidă a plămânilor. Adevărul este că nu există o curățare miraculoasă care se poate realiza într-un timp foarte scurt. Este necesar să corectezi toate obiceiurile nesănătoase pe care le ai.

 

Ce poți să faci pentru a-ți proteja plămânii și a-ți ecăpăta sănătatea?

Renunță la fumat, în cazul în care ești fumător. Ai grijă să ai o alimentație cât mai sănătoasă, bogată în antioxidanți.

Fă sport cât de des poți. Nu aștepta până în ultimul moment, deoarece vei putea ajunge să regreți enorm faptul că nu ai făcut spot mai devreme.

Dacă ai o boală cronică, nu trebuie să îți pierzi speranța și să te gândești la ce este mai rău. Ba din contră, trebuie să te gândești că urmează să fie bine. Ții în mâini sănătatea plămânilor tăi. De tine depinde întreg organismul tău. În cazul în care ai astm vorbește cu medicul tău și întreabă-l ce tipuri de exerciții fizice ți se potrivesc cel mai bine.

Sponsored links

Chiar dacă nu s-a depistat cauza sigură a astmului, știm că acarienii de praf și alți germeni care sunt prezenți în praf pot agrava această boală atunci când ajung în sânge. Așadar, este extrem de important să aspirați des și să investiți într-un aspirator de bună calitate. Încercați să utilizați produse cât mai naturale și să evitați parfumurile și aerosolii.

Aveți sau ați avut vreunul dintre simptomele enumerate în această listă? Sau cunoașteți vreo rutină magică de detoxifiere a plămânilor? Spuneți-ne în comentarii ce părere aveți despre acestea și ce soluții ați găsit!