5 Schimbări importante în viață care vă pot reduce șansele de accident vascular cerebral!

În timp ce un accident vascular cerebral poate părea foarte puțin probabil la o persoană tânără, adevărul este că nu există așa ceva: să fii prea tânăr pentru a suferi un accident vascular cerebral. Riscul de a avea un accident vascular cerebral crește odată cu vârsta, dar medicii văd tot mai mulți tineri și chiar și copii care suferă de accidente vasculare cerebrale.

Sponsored links

La pacienții cu vârsta peste 40 de ani, accidentul vascular cerebral se datorează cel mai frecvent aterosclerozei premature, aceeași boală care provoacă atacuri de cord și întărirea arterelor. Accidentul vascular cerebral la pacienții mai tineri necesită o abordare diferită a tratamentului, deoarece cauzele sunt de obicei diferite. Un accident vascular cerebral poate fi devastator pentru un pacient și pentru cei dragi lui. Cercetări recente au arătat că supraviețuitorii mai tineri ai accidentului vascular cerebral au un risc mai mare de deces prematur.

A ști cum să previi un accident vascular cerebral la o vârstă fragedă poate face de fapt diferența dintre viață sau moarte.

Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă reduce riscul de accident vascular cerebral!

1. Nu mai fuma

Fumatul crește riscul de coagulare a sângelui, făcându-vă mai probabil să dezvoltați hipertensiune arterială, care este cel mai mare factor de risc pentru un accident vascular cerebral. Dacă nu fumezi, nu te apuca de acest viciu. Și chiar dacă fumezi de ani de zile, niciodată nu este prea târziu să te oprești. Fumatul poate crește foarte mult riscul apariției multiplelor probleme de sănătate, de la accidente vasculare cerebrale la cancer pulmonar.

2. Rămâi activ

A face exerciții în mod regulat poate face minuni pentru prevenirea accidentului vascular cerebral. Antrenamentul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și poate ajuta la pierderea în greutate. Obezitatea și inactivitatea sunt asociate cu hipertensiunea arterială, diabetul și bolile de inimă, care cresc riscul unui accident vascular cerebral. Încercați să faceți exerciții fizice sau să faceți un sport care vă menține activ de cinci ori pe săptămână. Plimbați câinele, mergeți la jogging, faceți o plimbare cu bicicleta… Alegeți orice formă de exercițiu preferați, asigurați-vă doar că rămâneți activ.

Sponsored links

3. Limitați alcoolul

Consumul de alcool a fost legat de accidente vasculare cerebrale în multe studii. Consumul excesiv de alcool poate crește tensiunea arterială și poate crește riscul unui accident vascular cerebral. Dacă bei, limitează-te la cel mult un pahar pe zi. Abuzul de alcool este legat de multe alte probleme de sănătate. Dacă alcoolul este o problemă pentru tine, ar putea fi timpul să te oprești complet de băut, înainte ca sănătatea ta să înceapă să sufere.

4. Monitorizați tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este cel mai mare factor de risc pentru un accident vascular cerebral. Dacă tensiunea arterială este mare, nu o ignorați. Cereți sfatul medicului. Menținerea unei greutăți sănătoase, o alimentație sănătoasă și reducerea consumului de sodiu pot ajuta la readucerea tensiunii arteriale la normal.

5. Menține o alimentație sănătoasă

Evitarea alimentelor procesate care sunt bogate în colesterol, grăsimi saturate și grăsimi trans poate ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral. Respectați o alimentație sănătoasă, plină de fructe și legume. Pentru a reduce consumul de sare, încercați să aromați mâncarea cu diferite ierburi și condimente. Corpul tău îți va mulțumi pentru că ai exclus substanțele chimice, conservanții și aditivii nedoriți.

Suferirea unui accident vascular cerebral este o urgență medicală, indiferent de vârsta pacientului.

Sponsored links