5 Motive pentru care dormitul separat îți poate face relația mult mai puternică

Confom unui sondaj efectuat, unu din patru cupluri dorm separat. Deși puțină lume vobește despre acest subiect, beneficiile pe care le ae pot fi enorme. Chiar și partenerii care se iubesc enorm simt uneori nevoia să doarmă separat, dacă obiceiurile lor de somn sunt diferite. A dormi separat nu tebuie privit ca pe o ruptură a relație sau ca pe o răcire a sentimentelor, ci ca o metodă eficientă de a vă îmbunătăți calitatea somnului.

Sponsored links

Noi am strâns câteva informații cu privire la dormitul separat și am găsit câteva beneficii pe care acesta le are și pe care trebuie să le știi. Nu rata ultimele informații de la final, deoarece ele sunt foarte importante.

1. Vei avea un somn liniștit, care nu va mai fi întrerupt

Lipsa de somn este foarte periculoasă. Poate cauza probleme organismului, cum ar fi anxietate, depresie, probleme cardiace, ba chiar poate duce și la diabet. Și dacă simți că împreună cu partenerul tău nu poți avea parte de un somn odihnitor, este necesar să faci o schimbare.

Femeile sunt diferite de bărbați, ele fiind mult mai sensibile la zgomotele din jur, așadar dacă partenerul tău adoră să adoarmă cu televizorul deschis, sau dacă sforăie, acest lucru va fi pentru tine un adevărat calvar, care nu te va lăsa să ai o odihnă corespunzătoare.

2. Te vei trei odihnit, vesel și plin de viață

Un somn odihnitor te va face să te simți energic, fericit, plin de viață și gata să îți îndeplinești cu succes toate sarcinile pe care le ai în ziua respectivă. Atât tu cât și pateneul tău vă veți trezi mult mai odihniți și pregătiți pentru o nou zi. Veți putea fi mult mai concentrați, calmi, raționali și mult mai stăpâni pe orice situație. Un somn calitativ contribuie atât la a avea o mai bună sănătate mentală cât și la o mai bună sănătate fizică și nici nu se vor mai certa pe seama a: ”Nu am putut dormi din cauza ta.” Astfel, întreaga relație va fi mult mai echilibrată și fericită.

3. Vei deveni mai apropiat de partenerul tău

Poate sună ciudat, dar a dormi separat, înseamnă a îți dori mai mult îmbrățișarea, atingerea, sau mângâierea partenerului. Așadar, în momentele în care le vei avea, le vei prețui mult mai mult. Acest lucru înseamnă că a dormi separat nu răcește o relație, ba din contră vă va face să vă apreciați mai mult, să vă doriți mai mult, să căutați pe parcursul zilei mai multe momente în care să petreceți timp împreună. Veți fi mult mai uniți și dornici de a face lucruri frumoase împreună.

4. Nu vă veți mai contrazice sau certa la fel de des

Atunci când partenerii unui cuplu sunt lipsiți de o odihnă corespunzătoare, nu mai au toleranță și fac din orice un conflict cu partenerul lor, deoarece frustrarea cauzată de lipsa somnului a atins cote ridicate.

Atunci când partenerii nu dorm bine, chiar și cele mai banale lucruri se pot transforma în certuri monstruoase. Însă, atunci când partenerii dorm separați și sunt mult mai odihniți, devin mai tolerabili, mai empatici, mai înțelegători și pot trece mai repede cu vederea anumite probleme care apar în cuplu, sau le pot rezolva într-un mod mult mai eficient.

O odihnă bună nu înseamnă doar o minte și un corp sănătos, ci este și cheia unei relații frumoase.

5. Ai un pic de timp doar pentru tine

A dormi separat, înseamnă a avea puțin timp și pentru micile tale plăceri, o carte frumoasă, o melodie plăcută, o dezbatere interesantă, comunicare cu prietenii, o emisiune deosebită, exerciții de respirație sau meditație.

Aceste activități pe care le faci fără partenerul tău te vor ajuta mult. Veți avea mai multe lucruri de împărtășit unul altuia a doua zi, iar tu vei putea să îți îmbunătățești gândirea, relațiile, sănătatea mentală sau chiar personalitatea, dacă alegi spre ex. să citești o carte de dezvoltare personală înainte de a dormi. Așadar, să ai mici activități pe care să le faci fără partenerul tău, este foarte benefic pentru tine și pentru relația cu partenerul tău.

Sponsored links

Cum să-i spui partenerului tău că vrei să dormiți separat

Dacă partenerul tău te impiedică să ai un somn liniștit și odihnitor, trebuie să vorbești cu el despre asta. Dar trebuie să ai grijă la felul în care i-o spui, să nu se simtă vinovat sau respins întrr-un mod neplăcut.

Explică-i ce anume te împiedică să ai un somn odihnitor și vorbește-i despre toate beneficiile pe care tu deja știi că le are dormitul separat.

Fă-l să înțeleagă că ai aceleași sentimente de iubire față de el și că nimic nu se bva schimba în rău în relația voastră, ci din contră, vor fi doar schimbări în bine, datorită odihnei de care amândoi veți avea parte. Puteți face în așa fel încât să dormiți separat în cursul săptămânii și împreună doar sâmbăta și duminica.

 

Este important să vă îmbrățișați înainte de a merge la culcare

Este important să vă pupați și să vă îmbrățișați înainte de culcare. Dacă nu mai dormiți împreună, asta nu înseamnă că nici nu trebuie să vă mai arătați afecțiune. Puteți urmări un film împreună, sau o emisiune preferată, înainte de a merge să dormiți separat.

Ce părere ai despre dormitul separat? Pe tine te deranjează partenerul tău și îți tulbură somnul?

Sponsored links