5 Motive ascunse pentru care corpul tău reține apă!

Să recunoaștem: a fi umflat este îngrozitor. Te face să te simți rău și inconfortabil și îți pui adesea întrebarea ce se întâmplă cu corpul tău. Balonarea apare atunci când corpul tău reține apă.

Sponsored links

Retenția de apă apare atunci când apa se acumulează în organism și corpul reține prea multă apă. Acest lucru, la rândul său, te face să arăți și să te simți umflat. Există mai multe motive diferite pentru care organismul reține apa. Identificarea sursei vă poate ajuta să vă înțelegeți mai bine corpul și să eliminați problema.

Iată cinci motive pentru care corpul tău reține apă și cum să o eviți:

1. Anumite medicamente

1

Unele medicamente eliberate pe bază de rețetă provoacă retenția de apă ca efect secundar. De exemplu, dacă luați antidepresive, beta-blocante sau medicamente pentru tensiunea arterială, este posibil să aveți retenție de lichide și balonare. În plus, medicamentele fără prescripție medicală, cum ar fi AINS, pot avea același efect. AINS includ aspirina și ibuprofenul, ambele calmante comune. Dacă credeți că medicamentul dumneavoastră poate cauza retenție de lichide, atunci discutați cu medicul dumneavoastră despre prescripția dumneavoastră.

2. Aport ridicat de sodiu

2

Sponsored links

Da, organismul are nevoie de sodiu pentru mai multe funcții importante, inclusiv reglarea tensiunii arteriale și a nivelului de lichide din organism, dar necesită doar cantități mici. Deci, o dietă bogată în sodiu poate duce la retenție de apă, balonare și creștere în greutate. Dacă doriți să adăugați puțină aromă mâncărurilor dvs., încercați în schimb ierburile și condimentele. Folosește usturoi, chimen, oregano, salvie sau piper pentru a condimenta felul tău preferat de mâncare. Dieta mediteraneană este o alegere sănătoasă.

3. Probleme cu inima

3

O afecțiune cardiacă poate provoca retenție de lichide, cel mai frecvent la nivelul picioarelor, gleznelor și abdomenului. Prin urmare, este bine să cunoașteți și alte semne ale bolilor de inimă. De exemplu, simptomele cele mai frecvente ale insuficienței cardiace includ oboseală, ritm cardiac rapid, slăbiciune, amețeli și dificultăți de respirație. Dacă aveți o combinație a acestor simptome, mergeți la medic.

4. Hormoni

4

Femeile se confruntă adesea cu balonare și retenție de apă în timpul menopauzei. Mai exact, estrogenul și progesteronul sunt hormoni care joacă un rol important în retenția de lichide. Dacă nivelul de estrogen este prea mare sau nivelul de progesteron este prea scăzut, acest lucru poate determina organismul să rețină apa. Și dacă aveți balonare severă în jurul perioadei ciclului menstrual, vorbiți cu medicul pentru a discuta posibilele opțiuni.

5. Un stil de viață inactiv

5

Sponsored links

Dacă rutina ta zilnică presupune să stai pe scaun sau în picioare pentru perioade lungi de timp, este posibil să observi reținerea de apă ca urmare. Un stil de viață inactiv poate determina organismul să rețină lichide. De exemplu, este posibil să observați și picioarele sau gleznele umflate. Prin urmare, asigurați-vă că vă păstrați sângele în circulație pe tot parcursul zilei. Așadar, dacă locul tău de muncă necesită perioade lungi de ședere, ridică-te și fă o plimbare ori de câte ori este posibil. Luați scările în loc de lift și adăugați 15-30 de minute de mișcare pe zi la rutina dumneavoastră.

Sponsored links