Durerile articulare pot avea ca și cauze fie o accidentare sportivă recentă, fie artrita. Dacă aveți des dureri osoase sau articulare, știți din experiență personală că pot fi copleșitoare și vă pot da peste cap viața de zi cu zi. Chiar dacă nicio dietă nu le vindecă, studiile au arătat că anumite alimente și condimente ajută persoanele care au dureri articulare – funcționând ca remedii naturale.
Sponsored links
Noi am căutat mai multe informații și am descoperit toate alimentele care, atunci când sunt incluse în alimentația de zi cu zi, vă vor ameliora durerea și inflamația, vă vor întări oasele și, în general, vă vor îmbunătăți starea de sănătate.
1. Fructe
Cu toții știm faptul că fructele conțin o mulțime de vitamine de care corpul nostru are nevoie, în special sistemul nostru imunitar.
Strugurii: În afară de aroma lor, strugurii, datorită unui compus vegetal pe care îl conțin, numit proantocianidină, reduc inflamația și durerile articulare.
Citrice: este cunoscut faptul că organismul nostru are nevoie de vitamina C, în special sistemul nostru imunitar. Portocalele, grepfruitul și alte fructe citrice sunt bogate în vitamina C, care ajută la prevenirea artritei inflamatorii și a durerilor articulare.
Cireșe: S-a demonstrat că cireșele, și în special sucul de cireșe neîndulcit, are rezultate excelente în cazul persoanelor care suferă de osteoartrită. Un studiu efectuat la femeile cu această boală a arătat că, după ce au băut suc de cireșe timp de doar 3 săptămâni, nivelurile lor de markeri inflamatori au fost reduse și o parte din durere a fost, de asemenea, ameliorată.
2. Legume
Părinții noștri spuneau: „Mănâncă-ți toate legumele!” tot timpul și aveau dreptate. Legumele sunt foarte bune pentru sănătatea noastră.
Spanacul: Popeye marinarul a iubit spanacul pentru că este atât gustos, cât și bogat în antioxidanți. Unul dintre compușii săi este kaempferol, care s-a dovedit că reduce inflamația, durerea și încetinește progresia osteoartritei.
Broccoli: Broccoli conține sulforafan care ajută la ameliorarea durerilor articulare și contribuie la scăderea simptomelor poliartritei reumatoide. Poate că acum că știi cât de bun este, te vei gândi mai mult să conumi această legume minune.
Soia: Soia este, de asemenea, benefică. Este săracă în grăsimi și bogată în proteine și fibre și conține acizi grași omega-3 care ajută la eliminarea durerilor inflamatorii ale articulațiilor. Acest lucru este valabil pentru consumul de soia în sine și nu de produse din soia care sunt bogate în zahăr sau sare.
Fasole roșie: Fasolea roșie este, de asemenea, bogată în fibre, ceea ce ajută la scăderea nivelul de proteină C reactivă, la fel ca și alimentele din cereale integrale. Sunt, de asemenea, bogate în proteine, acid folic, fier, magneziu și potasiu, toate care ne întăresc sistemul imunitar.
Sponsored links
3. Condimente
Pe lângă faptul că oferă acel plus de aromă mâncărurilor noastre, condimentele au multe calități. Pentru a valorifica majoritatea proprietăților lor calmante, este mai bine să le pui în apă și să faci o băutură caldă sau rece cu ele.
Șofran sau turmeric: aceștia acționează ca agenți antiinflamatori și ajută la reducerea simptomelor artritei. Studiile au arătat că crocina, care este unul dintre principalii compuși ai șofranului, are calități antiinflamatorii, antioxidante și antiproliferative și este eficientă la persoanele care suferă de dureri articulare.
Ghimbir: Un studiu al efectelor ghimbirului la persoanele care au suferit dureri severe ale articulațiilor genunchiului a arătat că, după ce l-au folosit o perioadă, 63% dintre pacienți au raportat o ușurare mare a durerii.
Usturoiul: usturoiul are efecte miraculoase când vine vorba de prevenirea simptomelor și a bolilor. Pe lângă scăderea tensiunii arteriale și combaterea bolilor de inimă, conform studiilor, usturoiul are proprietăți antiinflamatorii puternice și reduce riscul de osteoartrite și simptomele sale dureroase.
Ceai verde: Ceaiul verde este cunoscut în principal pentru calitățile sale antioxidante și pentru stimularea metabolismului. În plus, conține un compus polifenolic, care este un antiinflamator și ajută la ameliorarea durerii. Un alt studiu a arătat că epigallocatechin-3-galatul, care este, de asemenea, conținut în ceaiul verde, oprește afectarea articulațiilor la persoanele cu poliartrită reumatoidă.
Sponsored links
4. Alte alimente
Lista alimentelor care ajută la ameliorarea durerilor articulare nu se limitează la fructe, legume și condimente.
Pește și ulei de pește: soiurile de pește gras, cum ar fi somonul, tonul și păstrăvul, și uleiurile din aceste tipuri de pește sunt bogate în acizi grași omega-3, care s-au dovedit că luptă împotriva inflamației și scad imediat durerile articulare. Cantitățile lor mari de vitamina D ajută, de asemenea, la reducerea simptomelor artritei și bolilor similare.
Alimente din cereale integrale: chiar dacă produsele din cereale albe ar trebui evitate, alimentele din cereale integrale, cum ar fi pastele integrale, fulgii de ovăz, orez brun și cerealele integrale.
Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi: produse precum iaurtul, laptele și brânza sunt bogate în calciu și vitamina D, care întăresc oasele și ajută sistemul imunitar. Ele sunt un plus excelent pentru o dietă echilibrată și ajută la ameliorarea durerii cauzate de osteoporoză și osteoartrită.
Nuci, fistic și migdale: Toate nucile sunt hrănitoare, dar nucile, fisticul și migdalele conțin cantități foarte mari de calciu, magneziu, vitamina E, și proteine care întăresc sistemul imunitar. Mai exact, nucile sunt bogate în acizi grași omega-3 care ajută la reducerea osteoartritei și a durerii cauzate de artrita reumatoidă.
Sponsored links
Este cu adevărat uimitor cum, în afară de medicina modernă, natura ne sprijină întotdeauna. Ați simțit vreodată dureri articulare sau orice altă durere și ați realizat că ajutorul naturii este valoros? Ce alte alimente crezi că sunt bune? Spune-ne părerea ta în comentarii.