Cum să afli dacă bijuteriile tale sunt sunt originale sau false

În zilele noastre a devenit din ce în ce mai dificil să deosebim bijuteriile originale de cele false. Multe femei se bucură chiar și de bijuteriile false, deoarece arată aproape ca cele reale și sunt mai ieftine. Însă dacă ești genul de persoană căreia nu îi plac bijuteriile false, ar tebui să arunci o privire la aceste 13 moduri de a deosebi o bijuterie originală de un fals.

Sponsored links

Noi am strâns 13 moduri de a deosebi bijuteriile originale de cele false:

1. Pune diamantul la testul cu foc

 

Metoda pe care o poți utiliza pentru a ști dacă diamantul este original sau fals este să ții diamantul la focul unei brichete timp de 30 sau 40 de secunde, iar apoi să-l pui în apă rece. Dacă diamantul rămâne la fel, este original. Dacă se crapă, este un diamant fals.

 

Sponsored links

2. Suflă puțin aer pe diamant

 


O altă metodă de a deosebi un diamant fals de unul original este să suflați puțin aer peste el. Suflă puțin aer cald pe diamantul tău, la fel cum ai sufla când ai vrea să aburești oglinda din baie. După ce vei sufla, diamantul va deveni ușor aburit, iar dacă aburul dispare imediat, înseamnă că diamantul tău este original. Dacă durează mai mult până aburul  dispare, bijuteria ta este falsă.

3. Pune diamantul sau opalul sub lumină UV

Atât diamantul cât și opalul poate fi testat sub lumin UV. Când pui un diamant adevărat sub lumina UV, ar trebui să vezi o strălucire albastră. Iar în cazul opalului, când acesta este pus sub lumina UV,  va străluci.

4. Încearcă să zgârii suprafața jadului tău cu un obiect metalic

Adesea folosit în cultura chineză, jadul este o piatră foarte atrăgătoare și frumoasă. Însă, din cauza cererii mari, acum puteți găsi cu ușurință multe pietre de jad false. Ce trebuie să știi despre jad, este faptul că jadul adevărat este foarte dur și nu se zgârie ușor. Așa că pentru a fi sigur că este real, ia un obiect metalic și încearcă să faci o mică zgârietură pe suprafața jadului. Dacă vezi că apare o urmă pe el, atunci jadul tău nu este original.

Sponsored links

5. Pune aurul sau diamantul într-un pahar cu apă

Un diamant adevărat are densitatea mare, la fel și aurul adevărat. Deci, dacă dorești să verifici dacă bijuteriile tale sunt originale, ia un pahar cu apă și pune bijuteria cu diamant sau bijuteria din aur în apă. Dacă este real, se vor scufunda până la fund, dar dacă bijuteria plutește, atunci nu este aur sau diamantul este fals. De asemenea, dacă vezi că peste ceva timp apare rugină pe bijuteria ta din aur din cauza testului cu apă, atunci bijuteria ta nu este din aur, ci dintr-un alt material.

6. Caută o ștanță cu 925, 900 sau 800 pe bijuteriile din argint

În cazul bijuteriilor din argint, ar trebui să căutați marcaje sau ștanțe. Potrivit experților, vânzătorii internaționali de argint îl vor ștampila cu 925, 900 sau 800. Aceste numere indică nivelul de puritate al argintului. Argintul sterling are o puritate de 92,5% sau mai mare.

7. Folosește un magnet puternic pentru a încerca să atragi bijuteriile din aur sau argint

Sponsored links

Aurul și argintul nu sunt magnetice, dar alte metale sunt. Pentru a afla dacă bijuteriile tale de aur sau din argint sunt cu adevărat de aur sau argint, verifică dacă bijuteria este atrasă de un magnet puternic. Dacă este atrasă, nu este făcută din aur pur sau, este posibil să fie confecționată din alt material decât argint.

8. Verifică dacă poți simți mirosul de sulf sau orice alt miros metalic pe bijuteriile din argint

Dacă ai o bijuterie din argint, încearcă mai întâi să o miroși.  Argintul nu are miros, așa că, ar trebui să nu simțiți niciun miros atunci când vă mirosiți bijuteria. Dacă simți miros de sulf sau miros de alte metale înseamnă că bijuteria nu este confecționată din argint pur.

9. Luați o perlă și frecați-o între dinți 

Perlele adevărate sunt realizate cu imperfecțiuni, așa că un colier realizat cu perle false va avea perle perfecte. Dacă iei o perlă falsă și o freci între dinți, vei simți o netezime, ca și cum ai freca plastic sau sticlă.

Sponsored links

10. Pune jadul sub lumină 

Pentru a ști dacă piatra ta de jad este originală, ține-o sub lumină și examinează culoarea pietrei. Dacă este real, veți observa unele variații de culoare în piatră. Dar dacă culoarea este perfectă și netedă, atunci probabil că este falsă.

11. Toarnă câteva picături de oțet pe bijuteria ta din aur

Pentru a ști dacă bijuteria ta din aur este cu adevărat din aur, poți turna câteva picături de oțet pe ea și apoi așteaptă. Dacă oțetul schimbă culoarea bijuteriei, atunci aceasta nu este din aur. Dar dacă bijuteria este intactă și strălucește și mai puternic, bijuteria este din aur deoarece aurul nu este afectat de oțet.

12. Inspectați-vă ametistul – trebuie să fie „pur”.

Sponsored links

Unul dintre cele mai cunoscute cristale este ametistul și este cunoscut pe scară largă printre bijutieri și iubitorii de cristale. Dacă puneți ochii pe unul și doriți să îl cumpărați, verificați dacă există vreo decolorare, părți ascuțite sau pete în interior. Dacă are astfel de imperfecțiuni, atunci cristalul pe care îl doriți este fals.

13. Ține jadul în mână și simte-i temperatura 

O altă modalitate de a deosebi jadul real de o piatră falsă este să-i simți temperatura. Pentru a face testul, puneți jadul în mână și simțiți-l. Se va încălzi la atingerea mâinii tale. Apoi lăsați-l deoparte câteva secunde și simțiți-i din nou temperatura. Se va răci foarte repede dacă este original, deoarece jadul oiginal este rece la atingere și nu se încălzește ușor.

Există și alte sfaturi pe care ați dori să le adăugați la această listă?

Sponsored links