12 Lucruri la care trebuie să renunți sau să le înlocuiești de dragul sănătății tale

De-a lungul vieții, omul strânge o grămadă de lucruri la care nu poate renunța și astfel se acumulează enorm de multe obiecte de care nu are nevoie și care mai mult îl încurcă sau chiar pot să fie dăunătoare pentru sănătate.

Sponsored links

Dacă faci parte din categoria oamenilor care renunță greu la anumite obiceiuri și lucruri, trebuie să citești acest articol. Noi dorim să te ajutăm să te simți complet în siguranță în locuința ta, așadar am căutat mai multe informații despre articole pe care ar trebui să le arunci chiar acum.

 

1. Veioze cu lumină rece

O cercetare realizată pe efectele pe care le au veiozele cu lumină rece aâ avut ca și concluzie faptul că utilizarea lor poate duce la probleme de vedere din cauza radiațiilor UV. Astfel, pot să apară anumite afecțiuni precum cataracta, pterigia și altele. Dacă vrei să aviți această problemă trebuie să alegi veioze cu lumină mai caldă sau pe cele care imită lumina naturală a soarelui.

2. Suport pentru lentile

Suportul în care îți păstrezi lentilele ar trebui schimbat cu unul nou la trei luni de la utilizare, pentru a te asigura că sănătatea ochilor tăi nu va avea de suferit. Specialiștii oftalmologi susțin că suportul în care îți păstrezi lentilele ar trebui curățat după fiecare folosire, iar apoi suportul ar trebui să fie uscat bine și păstrat deschis.

3. Săpun antibacterian

Săpunul antibacterian are în compoziția sa triclosan, un ingredient despre care se crede că schimbă modul în care funcționează hormonii. De asemenea, acesta poate contribui la creșterea rezistenței bacteriilor la antibiotice. Săpunul simplu funcționează la fel de bine împotriva bacteriilor, așa că este recomandat să îl folosiți mai des pe acesta, simplu.

4. Luciu de buze

 

Chiar dacă acest produs cosmetic este mai puțin probabil să fie un mediu mai propice pentru dezvoltarea bacteriilor decât fondul de ten lichid sau rimelul, trebuie totuși să nu păstrezi produsele cosmetice pentru buze mai mult de 6-12 luni.

5. Tocător din material plastic

Fundurile de tocat din material plastic sunt mai simplu de curățat, comparativ cu cele din lemn, iar din acest motiv, multe persoane le consideră mai sigure. Însă, cercetările au demonstrat că și aceste funduri sunt foarte periculoase, deoarece în timp bacteriile se pot aduna și înmulți în tăieturile de pe fund. Așadar, pentru a evita îmbolnăvirea sau toxiinfecțiile alimentare, schimbă cât mai des fundurile care au multe tăieturi, pete, sau urme de degradare.

 

6. Odorizante de cameră nocive

Ne plac încăperile care miros plăcut, iar din acest motiv mulți oamei folosesc foarte des odorizante de cameră. Dar puțini știu că acestea conțin anumite substanțe periculoase, cum ar fi ftalații, care sunt periculoși pentru organism și pot duce la anomalii hormonale, malformații congenitale, precum și la anumite probleme de reproducere. Potrivit unui studiu, astfel de substanțe chimice dăunătoare au fost descoperite chiar și în unele produse care au fost promovate ca fiind „în totalitate naturale”.

7. Filtre de apă în frigider

Dacă nu ai grijă să schimbi filtrul din frigider la timp, gustul apei poate deveni neplăcut, frigiderul s-ar putea strica mai repede și, mai rău, s-ar putea ca apa pe care o consumi să înceapă să fie amestecată cu substațe chimice. Longevitatea unui filtru depinde de mulți factori, așa că ar fi bine să citiți instrucțiunile de folosire a frigiderului dvs.

8. Filtru de la aspirator

Aspiratoarele pot contribui în mod semnificativ la îmbunătățirea calității aerului din casa ta, deoarece rețin nu numai praful, ci și polenul, mucegaiul și alte tipuri de particule. Însă  pentru ca aspiratorul să funcționeze în mod corespunzător, ar trebui să schimbați filtrul regulat. Frecvența depinde de ce aspirator aveți și cât de des îl folosiți, dar, în general, ar trebui schimbat la fiecare 3-6 luni.

9. Periile pentru păr

Potrivit experților, peria de păr ar trebui schimbată după 6 luni de folosire. Dacă nu schimbi peria des, aceasta s-ar putea deteriora, iar părul tău ar putea avea astfel de suferit.

Sponsored links

Peria trebuie curățată des, cel puțin o dată la două săptămâni, sau chiar mai des, dacă folosești des produse de aranjare a părului. Dacă nu o speli des, părul poate capta toate particulele de pe peria și astfel va fi mereu gras și inestetic.

10. Cutiile din plastic pentru depozitarea alimentelor

Unele recipiente din plastic conțin substanțe chimice periculoase care pot pătrunde în alimente, cu atât mai mult dacă încălziți recipientul în cuptorul cu microunde. Consumul acestor substanțe chimice poate duce la tulburări metabolice, fertilitate redusă etc. Așa că este timpul să renunți la recipientele de plastic și să achiziționezi unele din sticlă.

11. Filtre pentru duș

Filtrele pentru duș sunt foarte utile în a reduce cantitatea de metale grele, clor și sedimente dure din apa pe care o folosești, ceea ce este foarte important pentru acele persoane care au pielea sensibilă. Însă pentru ca acestea să funcționeze în mod corect, trebuie să le schimbăm regulat. Frecvența depinde de câtă apă folosiți; de obicei, se recomandă să fie schimbate o dată la 6 luni.

12. Saltele

Somnul nostru depinde mult de tipul de saltea pe care o alegem.  În timp ele pot strânge mulți alergeni și particule de praf care pot agrava simptomele persoanelor care suferă de alergii, astm bronșic sau de alte afecțiuni respiratorii. Durata de viață a unei saltele depinde foarte mult de materialele din care este confecționată. Spre exemplu, salteaua cu arcuri poate rezista pănă la 10 ani, pe când una cu spumă cu memorie va rezista chiar și 15 ani.

Tu de care lucuri nu te poți despărți cu ușurință?

Sponsored links