Uneori este necesar să ne schimbăm anumite obiceiuri, de dragul sănătății noastre. Unele dintre obiceiurile pe care le avem ne afectează sănătatea fără ca măcar noi să ne dăm seama de acest lucru. Din acest motiv noi am căutat mai multe informații și am întocmit o listă cu obiceiuri la care ar trebui să renunți chiar acum.
Sponsored links
1. Folosești prea multă cremă de protecție solară
Nu cred că mai există vreun om care să nu știe cât de important este să folosești cremă de protecție solară când ieși afară. Însă este bine de să știți că nu ar tebui să folosiți o cantitate prea mare. Lipsa soarelui și a vitamine D poate duce la apariția altor tipuri de cancer, cum ar fi cel pancreatic.
Cercetările unui epidemiolog de la Centrul Național pentru Epidemiologie și Sănătatea Populației, au arătat că lipsa de vitamina D și protecția solară excesivă pot fi motivul apariției sclerozei multiple. Ar trebui să vă protejați de lumina directă a soarelui, dar să nu exagerați. Protecția solară este foarte bună, atât timp cât este folosită cu măsură.
2. Nu consumi grăsimi
Este adevărat că un consum excesiv de grăsimi îți poate cauza probleme cardiovasculare și probleme legate de greutatea corporală, dar asta nu înseamnă că ar trebui să elimini total grăsimile din alimentația ta.
Pe lângă rolul important pe cae îl au, grăsimile ajută corpul să metabolizeze vitaminele. Trebuie doar să alegi surse de grăsimi sănătoase și să le consumi în funcție de preferințe.
3. Mănânci prea multe legume
Auzi tot mai des: Consumă legume! Da, este adevărat, legumele sunt necesare într-o alimentație sănătoasă. Însă, dacă mănânci mai mult de 7 porții de legume și 4 de fructe zilnic, pentru o perioadă foarte îndelungată, poți să îți deteriorezi organismul fără ca măcar să îți dai seama de acest lucru.
Pentru a te bucura de beneficiile legumelor la maxim, consumă-le proaspete, de 4-5 ori pe zi. Nu le prepara termic. Prin prăjire sau coacere, și în general prin prepararea lor termică se pierde o parte importantă de vitamine.
4. Cureți merele de coajă
Aproape la toate legumele și fructele, nutrienții nu sunt întotdeauna în interiorul lor. 100% quercetină (un antioxidant care susține sănătatea inimii) se află în coaja mărului.
Consumul de mere cu tot cu coajă este eficient pentru prevenirea bolilor cronice ale sistemului cardiovascular. Cel mai important este să nu uitați să le spălați bine înainte de a le consuma, deoarece, există riscul de a lua o infecție.
5. Ți-ai setat volumul de la alarmă la maxim
Există întotdeauna șansa de a dormi prea mult dacă nu auzi o alarmă liniștită, de aceea mulți oameni setează un volum mare. Din cauza zgomotului puternic, tensiunea arterială crește și la fel și bătăile inimii.
O persoană este incredibil de vulnerabilă în primele ore ale dimineții, când corpul este încă relaxat. Un zgomot puternic poate influența sănătatea și poate provoca stres, crescând nivelul de cortizol. Dacă trezirea astfel continuă pentru câteva zile, săptămâni sau luni, atunci există riscul ca acest stres să devină cronic.
Sponsored links
6. Verifici e-mailul prea des
Doctorul Richard MacKinnon de la Divizia de Psihologie Ocupațională a Societății Britanice de Psihologie a descoperit că e-mailul nu este doar un instrument valoros de comunicare, ci și o sursă de stres și dezamăgire pentru mulți dintre noi. Ca urmare, productivitatea noastră scade.
În ciuda faptului că oamenii de știință încearcă să stabilească reguli definitive pentru utilizarea e-mailului pentru a minimiza influența negativă, este evident că recomandările lor nu pot fi aceleași pentru toată lumea. Cu toate acestea, există câteva sfaturi care sunt bune pentru toată lumea:
Nu vă verificați email-ul dimineața devreme sau seara târziu;
Ocupă-te de sarcinile importante pe care le ai și verifică email-ul mai târziu (desigur, dacă nu este necesar să faci acest lucru pentru muncă);
Dezactivați notificările de la e-mailurile primite.
7. Folosești des bețișoare parfumate
Arderea bețișoarelor parfumate are o influență bună asupra sistemului nervos central, ne ajută să ne relaxăm și să eliberăm stresul. Cu toate acestea, în cercetările efectuate la Universitatea de Tehnologie din China de Sud, s-a dovedit că arderea bețișoarelor în fiecare zi timp de câteva ore poate fi cauza cancerului pulmonar, leucemiei și tumorilor cerebrale.
Bețișoarele pot provoca mutații. Ele conțin substanțe chimice care pot modifica materialul genetic, cum ar fi ADN-ul. Dacă tot vrei să creezi o atmosferă relaxantă, poți folosi puțină tămâie, dar nu uita să aerisești puțin mai târziu.
Sponsored links
8. Consumi des multe băuturi energizante
Băuturile energizante vă pot ajuta să vă treziți și să vă creșteți productivitatea. Dar consumul lor în exces nu este recomandat. Rezultatele studiilor efectuate arată că unele băuturi energizante pot crește riscul de bătăi instabile ale inimii.
La cercetare au participat voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani. Au băut fie 2 sticle de energizante, fie o băutură placebo timp de 3 săptămâni. Nimeni nu știa ce băutură are. Ca urmare, primul grup a avut hipertensiune arterială și o frecvență cardiacă crescută, în timp ce celălalt grup nu a avut schimbări ale tensiunii arteriale.
9. Iei mereu analgezice
Analgezicele îi ajută cu adevărat pe oamenii care au dureri cronice. Însă, în cercetările efectuate de Universitatea din Ohio s-a arătat că analgezicele pot, de asemenea, să scadă intensitatea emoțiilor bune.
În această cercetare, un grup de participanți a luat analgezice, iar celălalt a luat un placebo care arăta la fel. Mai târziu, participanții s-au uitat la 40 de fotografii — de la foarte neplăcute (copii înfometați) la foarte drăguțe (copii care se joacă cu pisicile). După fiecare fotografie, participanții au trebuit să estimeze cât de pozitive erau anumite fotografii.
Rezultatele au arătat că participanții care au luat analgezice au estimat că fotografiile au fost mai rele decât cei care au luat placebo. Cu alte cuvinte, percepția emoțională a realității a fost distorsionată.
Sponsored links
10. După baie îți învelești capul în prosop
Aveți grijă când vă înfășurați părul în prosop. Când părul este ud, un prosop greu poate duce la vârfuri despicate sau chiar îți poate face părul să cadă, potrivit Leon Van-Gorkom, senior manager de îngrijire a părului la Unilever Research and Development.
Ce poți face în schimb? Folosește un prosop pentru a stoarce și a elimina orice exces de apă și lasă-ți părul să se usuce la aer. Când stoarceți excesul de apă, asigurați-vă că sunteți blând și faceți-o doar pentru o perioadă scurtă de timp.
11. Stai mult la duș
Dușurile foarte lungi te fac să te simți grozav. Te relaxează după o zi grea de muncă și te ajută să adormi mai repede noaptea. Însă, e bine să știi faptul că dușurile lungi elimină umezeala din piele, ceea ce poate duce la uscarea și mâncărimea pielii. Dușul nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute. Cu cât este mai scurt, cu atât mai bine!
Tu pe care dintre aceste obiceiuri le ai? Spune-ne în comentarii!