Noi am făcut o listă cu alimente care te vor ajuta să arăți tânăr, frumos și îți vor face corpul să se simtă mult mai bine.
Sponsored links
1. Pâine integrală
Pâinea integrală conține vitamine B6 și B9, care ajută la întărirea sistemului nervos, la menținerea unei stări emoționale echilibrate și, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar. Este plină cu o mulțime de oligominerale, inclusiv magneziu, care este un campion în menținerea nivelului nostru de energie ridicat. Proteinele sunt responsabile pentru construirea mușchilor și a oaselor, iar carbohidrații ne ajută creierul să se concentreze.
Sfat: puteți face un sandviș cu pâine integrală, roșii și mozzarella pentru micul dejun.
2. Afine
Sponsored links
Afinele au o gamă largă de vitamine hrănitoare, care contribuie la sănătatea pielii și, de asemenea, joacă un rol enorm în a ne ține departe de problemele de vedere.
Sfat: puteți face o salată de fructe de pădure cu căpșuni, afine și iaurt.
3. Avocado
Avocado ne protejează inimile. Ajută la stabilizarea tensiunii arteriale și reduce riscul de boli cardiovasculare.
Sfat: puteți folosi un avocado în loc de unt pe sandviș (asigurați-vă că este pe pâine integrală).
4. Morcovi
Un morcov pe zi ține doctorul departe. Morcovul ne ajută sistemul imunitar. Conține caroten: o substanță care se transformă în vitamina A în interiorul corpului nostru. Vitamina A ne îmbunătățește rezistența la infecții.
Sponsored links
Sfat: Dacă radeți un morcov și turnați peste el puțin ulei de floarea soarelui, acesta va grăbi procesul de digerare a vitaminei A.
5. Banane
Bananele sunt adesea excluse nemeritat de pe lista de alimente sănătoase. Dar nimic nu poate modera nivelul de zahăr din sânge mai bine decât o pot fac bananele.
Bananele conțin amidon rezistent care ne oferă o senzație de sațietate și ne reduce pofta de mâncare, încetinind golirea stomacului. Și conțin și pectină, care ajută la eliminarea toxinelor din corpul nostru.
Sfat: Puteți face un smoothie cu banane și mere pentru a te umple de vitamine dimineața.
Sponsored links
6. Nuci
Nucile au o cantitate mare de fibre, ceea ce ne ajută cu adevărat pielea să rămână curată și strălucitoare. În loc să fie excretate prin piele, nucile ajută erupțiile cutanate, drojdia și ciupercile să iasă din corpul nostru cu ajutorul fibrelor.
Dar totuși, prea multe nuci pot duce la creșterea în greutate, așa că nu le consuma în exces.
Sfat: Puteți înlocui gustările nesănătoase cu un pachet mic de nuci.
7. Ardei gras
Sponsored links
Ardeii grași scad colesterolul și inflamația. Sunt o sursă bună de vitamina A, vitamina C și, de asemenea, vitamina E, care joacă un rol important în menținerea părului și a pielii noastre cu aspect tânăr.
Sfat: Dacă nu vă plac lămâile, le puteți înlocui cu ardei gras, care conține aproape la fel de multă vitamina C ca și lămâile.
8. Fasole verde
Echilibrul dintre carbohidrați complecși și proteine oferă o sursă lentă și constantă de glucoză în loc de creșterea bruscă care poate apărea după consumul de carbohidrați simpli. Deci, fasolea este bună pentru persoanele cu diabet, dar chiar dacă nu aveți această problemă, fasolea totuși ajută la procesul de înlocuire a celulelor vechi cu altele noi.
Sfat: Dacă mănânci rar carne, carne de pasăre sau pește, fasolea poate fi de mare ajutor în obținerea proteinelor necesare.
Sponsored links
9. Legume cu frunze verzi
Verdele dezactivează anumiți markeri de inflamație în întregul corp despre care se crede că declanșează bolile de inimă. De asemenea, vă potscăpa de anemie, deoarece conține mult fier, care joacă un rol important în producerea de globule roșii și este necesar pentru procesele metabolice.
Sfat: Poți pune un praf de verdeață uscată pe aproape orice.
10. Smochinele
Smochinele conțin fructoză, glucoză, celuloză, pectine, acizi organici, vitaminele A, C, B1, B12 și multe altele. Sunt bune pentru îmbunătățirea bunăstării digestive, pentru păstrarea calciului în oase și pentru reducerea riscului de osteoporoză.
Sponsored links
Sfat: Alături de nuci, smochinele uscate și alte fructe uscate pot fi o gustare hrănitoare bună.
11. Ouă
Ouăle de pui conțin 12 vitamine de bază: A, D, E, H, K, grupa B (B1, B2, B3, B4, B9) și altele. Gălbenușul de ou are la fel de multă vitamina D ca și uleiul de pește. Ouăle de găină sunt, de asemenea, bogate în aminoacizi și joacă de fapt un rol cheie în construirea corectă a corpului nostru.
Sfat: Puteți mânca ouă ca omletă, fierte, fierte moi sau cum doriți!
Cât de des consumi aceste alimente?