10 Semne că organismul tău este plin de toxine și cum să scapi de ele cât mai repede

Nu te poți feri în totalitate de toxine deoarece ele sunt peste tot. De la alimentele pe care le mâncăm și apa pe care o consumăm, la aerul pe care îl respirăm, toxinele se regăsesc peste tot. Chiar și obiectul fără de care simți cpnu ai putea tăi, telefonul tău, are destul de multe bacterii încât ar putea să te facă să te îmbolnăvești grav.

Sponsored links

Toxinele care se acumulează zilnic în organismul nostru ne pot duce într-un punct în care ne putem îmbolnăvi destul de grav din cauza lor.

Noi am căutat mai multe infomații și am făcut o listă cu simptomele care arată că organismul tău este supraîncărcat cu toxine. Pentru a afla cum să îți faci o detoxiefiere citește finalul articolului.

Ești mereu constipat

Atunci când nu acordăm atenție cumpărării alimentelor, consumăm împreună cu acestea enorm de multe substanțe chimice precum coloranți, conservanți sau arome artificiale. Întestinele, care au și rol de digestie trebuie să lupte și cu presiunea pe care aceste substanțe chimice o pun asupra lor. O mare acumulare de toxine te poate face să ai probleme cu stomacul, să te simți mereu constipat.

Sponsored links

Consumul de multe fructe, legume, apă și cereale integrale vor rezolva problema.

Ai ceață cerebrală

Dacă simți că nu te poți concentra cum trebuie, dacă ești confuz sau amețit, chiar și după o noapte în care ai avut un somn odihnitor, e posibil ca toxinele acumulate în corpul tău să fie problema. Această acumulare de toxine provoacă o serie de reacții care epuizează vitaminele și mineralele esențiale de care organismul are nevoie pentru a funcționa. Ca și exemplu, pentru a putea înțelege mai bine, este ceva similar cu ceea ce se întâmplă când pui ulei rău în mașină.

Transpiri mult iar deodorantele par să nu mai facă față

Ai făcut duș dis de dimineață, te-ai dat cu deodorant și totuși observi atunci când ajungi în metrou că oamenii își întorc nasul când te apropii de ei. Motivul: toxinele care s-au acumulat în organismul tău te pot face să transpiri și să miroși urât. Când sunt digerate aceste toxine produc gaze și mirosuri care, ies prin porii corpului tău și te fac să miroși foarte urât.

Ai dureri de mușchi și articulații 

Sponsored links

Dacă nu te-ai foțat la sală sau dacă nu ai făcut o muncă obositoare din punct de vedere fizic, dar simți că ai dureri de mușchi și de articulații, motivul ar puteafi excesul de toxine din corpul tău. Durerile corporale indică faptul că ai putea avea o inflamație necontrolată în corpul tău cauzată de toxine, așa că ar trebui să începi un program de detoxifiere a corpului.

Îți apar noi pete pe piele

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru și este adesea expusă poluării. Produsele precum gelurile de duș, șampoanele, balsamurile, săpunurile și cremele pe care le folosim pot conține substanțe chimice nocive. Expunerea la atât de multe substanțe chimice toxice poate duce la erupții cutanate, acnee, eczeme și erupții cutanate.

Lipsa somnului

Cantitatea mare de toxine din corpul tău îți poate da somnul peste cap și te poate face să te simți epuizat. Prezența unei cantități mai de toxine în organism poate duce la scăderea nivelului de cortizol- hormonului care controlează somnul, tulburându-ți astfel somnul. Insomnia poate duce la probleme grave de sănătate, așa că dacă simțiți că adormirea a devenit din ce în ce mai dificilă, luați în considerare o detoxifiere.

Sponsored links

Te îngrași

În ciuda tuturor exercițiilor pe care le faci acasă sau la sală și tot te îngrași, este posibil să fie ceva în neregulă cu hormonii tăi. Toxinele pot afecta în mod negativ nivelul anumitor hormoni din organism, inclusiv a celor care sunt responsabili pentru menținerea greutății. Trecerea la o dietă organică sănătoasă și o detoxifiere completă te va ajuta să îți revii la normal.

Ai respirație foarte urât mirositoare

Respirația urât mirositoare indică de cele mai multe ori o problemă digestivă. Apare atunci când sistemul tău digestiv trebuie să se lupte pentru a digera tot ceea ce mănânci. Dar problemele digestive pot apărea și atunci când ficatul tău se străduiește din răsputeri să curețe toate toxinele acumulate. A-ți detoxifia corpul este singura modalitate prin care poți rezolva această problemă.

Unghiile tale sunt fragile și au un aspect urât

Sponsored links

Gravitația face ca toxinele să fie atrase în partea de jos, iar unghiile de la picioare pot fi cele care suferă. Degetele de la picioare stau în interiorul șosetelor și pantofilor întunecați pe parcursul întregii zile, un ecosistem pe care ciupercile îl iubesc. Acesta este un mediu prielnic pentru creșterea ciupercilor. Deși există creme farmaceutice prescrise pentru a face față acesteia, tratarea acesteia din interior prin detoxifiere este calea naturală cea mai bună de urmat.

Îți cade tot mai mult păr

Căderea părului nu este se datorează acumulării de toxine normale zilnice. Poate fi datorită unor toxine mai periculoase, cum ar fi arsenicul, plumbul și taliul (care se găsesc în fumul de țigară), care pot fi chiar letale. Așa că, atunci când obsevați că vă cade tot mai mult păr, nu ignorați, mergeți la medic.

Cum să-ți detoxifiezi organismul 

Dacă aveți una sau mai multe dintre simptomele descrise mai sus, să vă faceți o detoxifiere a corpului poate fi o idee foarte bună. Deși există proceduri de detoxifiere mai complexe disponibile, efectuarea unor modificări simple ale stilului de viață ar putea ajuta, de asemenea.

Sponsored links

  • Bea cantități mari de apă; ajută la eliminarea toxinelor.
  • Toxinele fac ravagii sănătății ficatului. Pentru a menține ficatul puternic, bea ceai de păpădie sau adaugă pătrunjel, coriandru sau ciulin de lapte în alimentația ta.
  • Practicați yoga. Îmbunătățește circulația corporală și ajută la eliminarea toxinelor.
  • Spală-te pe dinți noaptea, după cină. Și nu uitați să folosiți și o racletă pentru limbă.
  • Mănâncă numai alimente curate, crude, bio și organice.
  • Adaugă probiotice în dieta ta.
  • Utilizați numai produse cosmetice naturale care nu conțin parfumuri și alte toxine.
Sponsored links