10 Semne că organismul tău are nevoie de o detoxifiere urgent

Chiar dacă organismul nostru are capacitatea de a se autocurăța din când în când, el ne oferă, de asemenea, indicii că este nevoie de ajutor suplimentar. Sistemul imunitar, rinichii și ficatul lucrează simultan pentru a elimina toxinele din organism imediat ce acestea intră în el.

Sponsored links

Însă, atunci când aceste toxine depășesc capacitatea organismului de a le elimina, sunt depozitate în interiorul nostru pentru perioade lungi de timp până când luăm măsuri pentru a le elimina complet.

Noi am căutat mai multe informații cu privire la toxine și despre semnele pe care organismul le folosește pentru a ne avertiza că trebuie să ne detoxificăm.

Ce știm despre toxine?

După cum știm cu toții, o toxină este o substanță străină dăunătoare care pătrunde în organism. Dacă nu este îndepărtată de sistemul imunitar, poate fi stocată în organism ani de zile fără a da semne că este acolo. Abia atunci când nivelul de toxine crește până la punctul în care organismul nu este capabil să țină pasul cu ele, începi să experimentezi diverse simptome, semnalând nevoia de detoxifiere.

De unde provin toxinele:

Toxine de mediu: Aceste toxine provin de obicei din locuri industriale unde există mașini, poluare a apei și a aerului, radiații, pesticide și erbicide; sau în produse de curățare, fixative de păr, parfumuri și farduri pe care le ai acasă.

Sponsored links

Toxinele din stilul de viață: toxinele din stilul de viață provin de obicei din substanțele chimice pe care le punem în corpul nostru, cum ar fi zahărul, medicamentele eliberate pe bază de rețetă, alimentele procesate, alcoolul, cofeina și tutunul.

Reacții metabolice: atunci când corpul nostru începe să descompună proteinele, zaharurile și grăsimile, ele încep în mod natural să producă deșeuri toxice. Atunci când o alimentație nu conține suficienți nutrienți, toxinele se acumulează în organism.

Microbi intestinali: tractul gastrointestinal este plin de drojdii și bacterii care ajută la digestia alimentelor de către organism. Când există o creștere în exces a bacteriilor în tractul intestinal, toxinele intră în fluxul sanguin și încep să apară diverse probleme de sănătate.

Toxine emoționale: Stresul, frica sau evenimentele traumatizante pot afecta atât sistemul nervos, cât și sistemul hormonal, care apoi afectează capacitatea organismului de a se detoxifia.

1

1. Creștere în greutate

Ați observat o creștere persistentă a greutății, în ciuda faptului că numărați caloriile și faceți exerciții fizice? Poate că o supraîncărcare toxică este de vină. Multe toxine sunt lipofile, ceea ce indică faptul că sunt stocate în grăsimea corporală. Toxinele lipofile conțin pesticide și dioxine care determină organismul să producă mai multe celule adipoase pentru a stoca mai multe toxine în ele. Acest lucru face să îți fie aproape imposibil să pierzi în greutate până când scapi de toxinele din organism.

Sponsored links

2. Oboseală constantă

2

Dormi mai mult decât suficient, dar te simți obosit tot timpul? O supraîncărcare toxică poate fi motivul. Când corpul tău are o cantitate în exces de toxine, creează mult stres pentru glandele suprarenale. O sarcină toxică pe termen lung poate duce la oboseală suprarenală care te face să te simți epuizat și somnoros. În plus, unele toxine, cum ar fi cofeina, pot perturba de fapt funcțiile suprarenale în mod negativ, forțând organismul să rămână alert în timp ce se luptă să elimine toxinele.

3. Insomnie

3

Dacă simți că organismul tău este în permanență alert și stresat, poate că există un dezechilibru în nivelurile tale de cortizol. Cortizolul este un hormon pe care organismul il eliberează (mai ales seara) pentru a calma stresul. Nivelurile de cortizol la persoanele sănătoase sunt ridicate dimineața și scad progresiv pe parcursul zilei.

Când există un dezechilibru al cortizolului, nivelul de cortizol de seara devine crescut. Aceasta înseamnă că te simți mai energic și activ seara decât dimineața. Insomnia de lungă durată generează apoi probleme serioase de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, așa că este important să vă detoxifiați dacă simțiți că un dezechilibru de cortizol este cauza.

Sponsored links

4. Deficiență de gândire

Toxinele pot afecta direct creierul. Aceasta include glutamatul monosodic (MSG) și/sau aspartamul. Dacă simțiți că pur și simplu nu puteți gândi clar în timpul zilei, fără un motiv anume, atunci motivul poate fi nivelul ridicat de toxine din corp. Atât aspartamul, cât și MSG au capacitatea de a ucide celulele creierului și de a preveni oxidarea creierului. MSG este de obicei prezent în alimente și carne foarte procesate, în timp ce aspartamul se găsește în băuturi fără zahăr, gumă și pasta de dinți. Este important să eliminați aceste excitotoxine din alimentația dumneavoastră.

5. Dureri de cap inexplicabile

5

Dacă ai în mod constant dureri de cap inexplicabile, acesta ar putea fi un semn că nivelurile tale de toxicitate sunt mai mari decât în ​​mod normal. Toxinele care pot afecta creierul, cum ar fi aspartamul și glutamatul monosodic, pot provoca dureri de cap persistente după ce ați consumat alimente care le conțin așa cum am menționat mai sus. Cu toate acestea, există și alte toxine care pot duce la dureri de cap, cum ar fi coloranții alimentari, conservanții și metalele grele.

6. Schimbări de dispoziție

6

Dacă experimentați schimbări de dispoziție pe parcursul zilei, acesta este un semn că există un dezechilibru hormonal în corpul dumneavoastră. Toxinele precum xenoestrogenii provoacă dezechilibre hormonale care pot afecta ambele sexe. Xenoestrogenul este un amestec sintetic de hormoni care acționează ca estrogenul în organism. Xenoestrogenii se găsesc de obicei în compuși industriali, cum ar fi ftalați, BPA și PCB. Evitarea folosirii plasticului, mai ales în bucătărie, poate reduce nivelul de xenoestrogeni din organism.

Sponsored links

7. Miros corporal neplăcut

Dacă aveți în mod constant respirație urât mirositoare, gaze și scaune urât mirositoare, acesta ar putea fi un semn că ficatul și colonul se străduiesc să elimine o încărcătură extrem de toxică. Dacă simțiți că suntețbalonat pentru perioade lungi de timp, nu vă este foame și mirosul urât al corpului este persistent, atunci trebuie să vă ajutați corpul să elimine toxinele. Încercați ciulinul de lapte, uleiul de măsline și sucul de lămâie pentru a face o spălare completă pentru a detoxifia eficient ficatul.

8. Constipație

8

Este vital să eliminăm deșeurile din corpul nostru în fiecare zi. Dacă nu eliminați scaunul zilnic, din cauza lipsei de antioxidanți din dieta dvs., atunci toxinele sunt absorbite în fluxul sanguin și încep să se acumuleze. Bea multă apă și adoptă o alimentație bogată în antioxidanți și fibre și vei putea scăpa de constipație, balonare și poți preveni astfel absorbția toxinelor în sânge.

9. Dureri musculare

Dacă suferiți de dureri musculare inexplicabile care reapar mereu, atunci acesta ar putea fi un semn al unei încărcături extrem de toxice în corpul dumneavoastră. Toxinele au capacitatea de a stimula receptorii de durere localizați în mușchi care duc apoi la spasme musculare, crampe sau noduri.

Toxinele au de obicei un efect imediat asupra mușchilor, deoarece de obicei provin din alimente care au fost consumate în timpul zilei. Dacă te-ai confruntat cu crampe musculare inexplicabile, ține un jurnal despre când s-a întâmplat și ce ai mâncat în timpul zilei pentru a vedea ce alimente ar putea fi cauza.

Sponsored links

10. Reacții cutanate

10

Ficatul este responsabil pentru eliminarea majorității toxinelor din organism. Când corpul este supraîncărcat cu toxine, ficatul nu poate ține pasul și alte organe încearcă să elimine acele toxine prin piele. Atunci când pielea încearcă să elimine toxinele din organism, ea reacționează negativ la proces, deoarece le percepe ca pe o otravă. Acest lucru duce la acnee, erupții cutanate, eczeme, dermatografie și furuncule.

Dacă credeți că corpul dumneavoastră este încărcat cu toxine și vă confruntați cu oricare dintre aceste lucruri menționate mai sus, este important să începeți o alimentație de detoxifiere pentru a le elimina din organism.  Consumați alimente organice sănătoase,  multe legume și fructe bogate în antioxidanți, pentru a vă ajuta organismul și a vă influența bunăstarea generală. Nu uitați să vă hidratați și să faceți exerciții regulate.

Sponsored links