10 Semne că ar trebui să ieși din relația pe care o ai, CÂT MAI CURÂND POSIBIL!

Aproximativ 40% dintre cupluri nu au rămas cu persoana greșită doar de dragul de a-și păstra relația pe termen lung, potrivit unui sondaj. Uneori este mai bine să renunți la persoana cu care ai o relație de multă vreme dacă observi că relația ta nu te face fericit sau, și mai rău, dacă te face să te simți inconfortabil și deprimat.

Sponsored links

Noi am aflat că există anumite semne care îți pot spune că este timpul să-ți părăsești partenerul. Și, deși nu înseamnă întotdeauna că totul este pierdut și că nu are rost să lupți pentru dragostea ta, te-ar putea ajuta să-ți dai seama dacă există o problemă.

1. Vă despărțiți des și să vă împăcați din nou

2

În medie, cel puțin 1 din 4 cupluri se vor despărți și se vor împăca la un moment dat, potrivit cercetărilor. Și acest lucru ar putea chiar să devină un ciclu fără sfârșit, care să se repete din nou, din nou și din nou. Faci acest lucru fie că decizi să-i oferi partenerului o a doua șansă, fie că ți-e frică să renunți și să mergi mai departe. Dar este important să rupi acest ciclu, pentru că acest tip de relație s-ar putea să nu-ți facă bine nici ție, nici partenerului tău.

Multe cupluri care se despart în mod repetat și apoi se împacă, se ceartă mai des, se simt mai nesiguri cu privire la viitorul lor și se simt mai puțin mulțumiți de relația lor decât cei care nu o fac. Există, totuși, unele cupluri a căror relație devine mai stabilă în timp, așa că este important să te întrebi dacă chiar merită să intri într-un alt ciclu care s-ar putea să nu te facă fericit.

2. Nu-ți place de tine

1

Sponsored links

Dacă nu îți place cum ai devenit în relația pe care o ai cu partenerul tău, poate fi epuizant, mai ales dacă nu-ți place cine ai devenit din cauza partenerului tău. Poate te-ai îndepărtat de familia ta pe care o iubești sau te-ai simțit mai puțin motivat să încerci să-ți atingi obiectivele din cauza lui. Dacă partenerul tău te doboară în mod constant în vreun fel, în loc să te inspire și să te susțină să-ți atingi obiectivele și să te simți pe deplin împlinită, este timpul să-l scoți din viața ta.

3. Partenerul tău te critică în mod constant

5

Una este să menționezi ce nu-ți place la felul în care se comportă partenerul tău, ceea ce poate fi un lucru sănătos și te poate ajuta să comunici mai bine unul cu celălalt și să te îmbunătățești, și alta este când partenerul tău îți critică personalitatea și caracterul.

Când face asta, își arată pur și simplu frustrarea și nepăsarea față de tine, dând vina pe tine pentru aproape orice. Acești oameni sunt adesea insultați cu ușurință și trebuie să-și apere ego-ul. Acest lucru poate duce la pierderea respectului unul față de celălalt și chiar la dispreț. Deci, dacă ați observat că acest lucru se întâmplă des și nu există nicio modalitate de a-l opri, ar fi mai bine să părăsiți persoana respectivă.

4. Ți-e frică de singurătate

4

Sponsored links

Frica de a fi singur nu este un motiv suficient de bun pentru a rămâne într-o relație nepotrivită, care te face să suferi, mai ales dacă există semne că partenerul tău nu este potrivit pentru tine și că nu ești fericit. Studiile au arătat că oamenii cărora le este frică să nu fie singuri se mulțumesc cu orice partener doar de dragul de a fi într-o relație, indiferent de modul în care aceasta îi afectează viața. Cu toate acestea, asta nu îmbunătățește situația și, de asemenea, această frică va îngreuna ieșirea dintr-o relație toxică.

5. Trăiești în trecut

3

Dacă te gândești cât de mult te distrai cu partenerul tău și cât de fericit ai fost cu el în trecut mai mult decât te bucuri de relația reală în prezent, acesta este un semn de alarmă. A fi mai îndrăgostit de amintirea a cine a fost partenerul tău sau cum a fost relația ta nu îți va aduce fericire odată ce realizezi că acesta este singurul lucru care te împiedică să pleci. Așa că este important să distingem între ceea ce a dispărut și ce nu se întoarce și ceea ce este real și pentru care merită să rămâi.

6. Partenerul tău este prea imprevizibil și intens

6

Unii oameni pot fi drăguți și absolut minunați într-un moment, iar apoi brusc furioși în următorul. Acest comportament te poate face să te simți speriat și intimidat și, ca te simți ca și cum ai merge întotdeauna pe coji de ouă în jurul lor pentru a preveni declanșarea lor chiar și de la lucruri mici. Asta înseamnă că partenerul tău este volatil din punct de vedere emoțional.

Sponsored links

Poate fi pentru că suferă de anxietate sau depresie sau din cauza unor probleme de furie. Aceste lucruri pot fi tratate. Dar dacă partenerul tău nu recunoaște problema și nu este dispus să lucreze pentru a o depăși, ar trebui să alegi ce este mai bine pentru tine și să ieși din această relație care te face să te simți speriat și confuz.

7. Relația ta este superficială

8

Când tocmai ai întâlnit pe cineva, este de înțeles că nu te vei deschide imediat față de el și nu îi vei dezvălui secretele tale cele mai ascunse. Conversațiile tale se vor concentra pe lucruri mai simple, cum ar fi hobby-urile sau jobul tău. Dar, cu timpul, este firesc ca tu și partenerul tău să vă apropiați, ceea ce înseamnă că nu îți este frică să-ți arăți latura mai vulnerabilă și să discuti subiecte mai serioase.

Dacă sunteți împreună cu cineva de mult timp și încă nu ați ajuns la acea etapă, ar putea fi un semn că partenerul dvs. nu este cel potrivit pentru dvs. Poate fi pentru că se simte nesigur sau pentru că s-a deschis față de cineva în trecut și a fost respins. Dar dacă îi arăți în mod constant că vrei să ai o legătură mai profundă cu el și el nu răspunde la fel, ar putea însemna că persoana potrivită te așteaptă în altă parte.

8. Relația ta este unilaterală

7

Dacă partenerul tău vrea să fie cu tine doar atunci când are nevoie de tine, de exemplu când a avut o zi proastă la serviciu sau când există alte probleme, acesta nu este un semn bun. S-ar putea să te folosească, fără să-i pese de ceea ce ai nevoie. Și dacă faci în mod constant toată munca din relația ta, oferind partenerului tău sprijin atunci când el nu face același lucru pentru tine, s-ar putea să fii blocat într-o relație toxică.

9. Partenerul tău spune adesea că te va părăsi

9

Dacă partenerul tău amenință că te părăsește, de exemplu în timpul unei certe, sau când nu te poate face să faci ceea ce vrea, aceasta ar putea fi o formă de manipulare psihologică. Îți folosește teama de abandon pentru a te controla. Acest comportament de control s-ar putea extinde în diferite domenii ale vieții tale, așa că este important să-l recunoști și să-l oprești înainte de a fi rănit.

10. Nu vrei să-i împărtășești veștile bune partenerului tău

10

Dacă s-a întâmplat ceva pozitiv în viața ta, dar nici măcar nu-ți trece prin minte să-l spui și partenerului tău, ar putea fi un semn că relația ta este în dificultate. Acest lucru ar putea însemna că simți că fericirea ta este irelevantă pentru partenerul tău, pentru că nu-i pasă de tine la fel de mult ca înainte. Și dacă acest lucru este adevărat și nu te încurajează cu adevărat și nu se simte fericit când reușești un anumit lucru, ar putea fi timpul să lași această relație în urmă și să privești spre viitor.

Ai observat și tu aceste semne în relațiile tale anterioare? 

Sponsored links