10 Lucruri pe care trebuie să le faci împreună cu partenerul tău înainte de culcare pentru a fi pe deplin fericiți

În zilele noastre, patru din cinci cupluri se despart datorită rețelelor de socializare. Iar acest lucru se întâmplă deoarece rețelele de socializare din zilele noastre sunt atât de captivante, încât partenerii nu mai găsesc timp pentru a face anumite lucruri împreună, nu mai comunică la fel de bine și ușor, ușor se instalează nepăsarea și răceala în relație.

Sponsored links

Adevărul este că nu contează cât timp petreci cu parteneul, ci cât de plăcut îl faci să fie. Dacă vrei să știi cum poți petrece timp frumos împreună cu partenerul tău, citește umătoarele sfaturi, care te vor ajuta să îți faci relația mult mai frumoasă și mai fericită:

1. Gătiți și mâncați împreună cât mai des

În cazul în care nu știai deja, afli acum că gătitul în cuplu aduce o mulțime de beneficii. Pe lângă faptul că poate fi foarte amuzant, învățați să colaborați împreună și vă construiți amintiri frumoase.

În timpul gătitului vă puteți distra, amintindu-vă de cinele din familie pe cae le aveați pe vremea când erați copii, puteți povesti despre cum a fost ziua voastră sau puteți să vă faceți planuri pentru săptămâna care urmează. Avantajul în a găti împeună este că sarcinele se împart la doi, astfel, la sfârșitul mesei nu veți fi obosiți, deoarece nu a făcut doar el sau doar tu toate treburile.

După ce ați terminat de gătit, luați masa împeună. Mâncatul împreună este un bun prilehj de comunicare, de apropiere, de a povesti și de a-i împărtăși patenerului tău toate ideile minunate pe care le ai.

 

2. Vorbiți despre ceea ce vi s-a întâmplat bun și frumos în acea zi

Nu toate zilele sunt grozave, iar dacă ești stresant, nervos, sau dacă ai avut o zi urâtă la serviciu, nu vorbi despre acest tip de sentimente negative înainte de culcare. A vorbi despre anumite situații stresante, despre probleme, sau despre cât de urâtă a ost ziua ta, îl va întrista și pe partenerul tău, te va adânci și pe tine tot mai mult în tristețe, supărare sau deznădejde și astfel nu veți mai avea parte de un somn odihnitor.

Așadar, chiar dacă ai avut o zi mai neplăcută, încearcă să vezi partea plină a paharului și să povestești doar despre ceea ce ți-a plăcut la acea zi. Astfel tu te vei mai elibera puțin de stres și vei căpăta încredere că mâine va fi mai bine, iar partenerul tău va putea și el să doarmă liniștit.

Așadar, pentru o relație minunată, vorbește cu patenerul tău despre lucrurile plăcute pe care le-ai trăit în acea zi, îmbrățișează-l și nu uita să îi spui cât de mult îl iubești. Asta vă apropie emorm de mult.

3. Priviți-vă mai des în ochi

Acest gest simplu, foarte banal, este extrem de important și puternic deoarece poți să îți simți mai bine partenerul, iar el te poate simți, la rândul lui, mai bine pe tine. Se poate crea o conexiune mult mai profundă, și vă poate ajuta să vă percepeți ca pe un întreg.

Practicând acest gest mai des, veți deveni mai elaxați, ia legătura dintre voi va deveni mai puternică. În timp, acest lucru vă va ajuta să vă înțelegeți chiar și din priviri, ceea ce este extrem de important într-o relație.

Cum să faci acest lucru? Pur și simplu priviți-vă în ochi pentru câteva minute și încercați să citiți în ochii partenerului tău tot ceea ce simte.

Sponsored links

 

4. Amintiți-vă de primele clipe pe care le-ați petrecut împreună

În unele zile este bine ca înainte de culcare să vă aduceți aminte de primele clipe în care v-ați văzut, de emoțiile acelea puternice pe care le simțeai când îți vedeai partenerul, de locurile în care mergeați, de mesajele de dragoste și de toate amintirile plăcute.

Psihologii susțin că făcând acest lucru, aprinzi și mai mult dragostea și nu permiți monotoniei să se instalezi în relația ta. Amintirile pe care le aveți împreună de la primele întâlniri pot face relația mult mai puternică și vă pot pune zâmbetul pe buze înainte de culcare.

 

5. Vă puteți face reciproc un masaj

Masajul are multiple beneficii nu doar pentru sănătatea fizică, ci și pentru cea mentală. Și ce e mai plăcut decât să primești un masaj de la partenerul tău după o zi obositoare de muncă? Reduceți stresul, povestiți împreună și vă relaxați complet înainte de culcare. Metoda perfectă de a îmbina utilul cu plăcutul.

 

6. Dansați

Chiar dacă ai avut o zi obositoare, ia-ți partenerul la dans câteva minute. O melodie plăcută, câteva mișcări și deja vă simțiți mult mai bine. Veți alunga tot stresul acumulat în acea zi.

Prin dans înveți să te sincronizezi cu partenerul tău, devii mai atent la el, îl vezi zâmbind, iar asta va face relația mult mai puternică și somnul mult mai odihnitor. Prin dans vă dezvoltați mai mult înțelegerea non-verbală.

Sponsored links

7. Cântați împreună

Chiar dacă nu aveți o voce perfectă, fredonați măcar o bucată dintr-o melodie care vă place amândurora. Muzica relaxează și crează o conexiune puternică între voi, pe lângă faptul că va fi și foarte amuzant să vă auziți vocile în duet. Cântatul te ajută să scapi de energia negativă și să te încarci cu energie pozitivă.

 

8. Citiți împreună

Atunci când amândoi citiți, acumulați mai multe informații, puteți conversa cu ușurință și puteți schimba păreri despre cartea respectivă. Veți deveni mai inteligenți, mai înțelegători și va fi foarte plăcut să știți că aveți încă o pasiune comună, pe lângă celelalte.

Cititul împreună vă va face relația mult mai frumoasă și veți deveni mult mai atractivi, deoarece inteligența este extrem de atractivă.

9. Arată-i partenerului tău că ești recunoscător

Este extrem de important să fii recunoscător în viață, dar mai ales în relația ta și este foarte important ca partenerul tău să știe că ești recunoscător. Așada, seara, înainte de culcare, ia-ți câteva minute și spune-i partenerului tău: Mulțumesc! 

Mulțumește-i pentru tot ce face pentru relație, pentru casă, pentru familie. Arată-i că apreziezi toate eforturile sale de zi cu zi. Poți face asta doar spunându-i, sau poți trece la fapte. Pregătește tu cina, întinde tu rufele, schimbă tu copilul, fă tu cumpărăturile, pregătește-i o baie caldă sau un ceai cald. Orice mic gest prin care să îi arați partenerului tău că apreciezi ceea ce face zilnic, contează enorm.

Sponsored links

10. Mergeți la culcare în același timp

Cuplurile care nu adorm în același timp au mai multe certuri și sunt mai nefericiți, nemulțumiți și irascibili. Atunci când mergeți la culcare la ore diferite se pierde conexiunea și intimitatea din relația voastră. Deveniți mult mai distanți, iar relația se poate destrăma.

Așadar, dacă vrei să îți menții vie relația, încearcă să mergi la culcare în același timp cu partenerul tău. Acest lucru va întări și armonia relația dintre voi.

Care dintre aceste sfaturi ți-a plăcut cel mai mult?