10 Beneficiile surprinzătoare ale păpădiei pentru sănătate pe care sigur nu le știați!

Beneficiile păpădiei pentru sănătate includ ameliorarea problemelor hepatice, acnee, icter, anemie și chiar cancer. Păpădia este bogată în vitamina A, vitamina C, fier și calciu. De asemenea, pot ajuta la menținerea sănătății oaselor și pot fi utilizate în rutina de îngrijire a pielii. Iată cum:

Sponsored links

1. Sănătatea oaselor

Păpădia este bogată în calciu, care este esențial pentru ca oasele să crească sănătoase și puternice. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți care protejează oasele de daune legate de vârstă, cum ar fi vitamina C și luteolina, care s-a dovedit a avea proprietăți anticancerigene.

2. Pobleme hepatice

Antioxidanții din păpădie ajută la menținerea funcționării corecte a ficatului și chiar ajută la tratarea hemoragiei la nivelul ficatului. Păpădia ajută, de asemenea, la menținerea fluxului biliar, care îmbunătățește digestia și sănătatea ficatului.

3. Diabet

S-a demonstrat că sucul de păpădie ajută pacienții cu diabet, stimulând producția de insulină în pancreas. Păpădiile sunt diuretice, astfel încât cresc urinarea la pacienții cu diabet pentru a elimina excesul de zahăr din organism și pentru a menține nivelul zahărului din sânge acolo unde trebuie. Ele ajută, de asemenea, la eliminarea depunerilor de zahăr din rinichi, menținând un nivel constant de zahăr din sânge și un nivel de insulină reglat.

 

Sponsored links

4. Probleme urinare

Proprietățile diuretice ale păpădiei ajută la eliminarea acumulării de substanțe toxice în rinichi și tractul urinar. De asemenea, acţionează pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor în tractul urinar, ajutând la prevenirea şi vindecarea problemelor urinare.

5. Îngrijirea pielii

Seva de păpădie (sau laptele) poate fi folosită pentru a trata bolile de piele care sunt rezultatul infecțiilor microbiene și fungice. Seva este extrem de alcalină și are proprietăți germicide, insecticide și fungicide care pot fi folosite pentru mâncărimi, pecingine, eczeme și alte afecțiuni ale pielii. Aveți grijă să evitați orice contact cu ochii.

6. Acnee

Sucul de păpădie este un excelent tratament natural pentru acnee. Poate ajuta la reglarea secreției corecte de hormoni și la lărgirea porilor pentru a permite toxinelor să iasă din piele prin transpirație. Seva de păpădie poate fi aplicată extern în zonele afectate pentru a inhiba infecția microbiană și pentru a reduce inflamația.

7. Cancer

Antioxidanții din păpădie – Vitamina C și Luteolina – ajută la reducerea radicalilor liberi din organism care pot provoca cancer prin deteriorarea celulelor. De asemenea, ajută la detoxifierea organismului pentru a-l proteja de dezvoltarea tumorilor și a problemelor de sănătate. Multe studii au arătat că păpădia poate încetini creșterea cancerului și chiar împiedică răspândirea acestuia.

8. Constipație

Nivelurile ridicate de fibre alimentare din păpădie sunt benefice pentru îmbunătățirea digestiei și a sănătății intestinale. Fibrele alimentare ajută la a avea scaune zilnice și reduc șansa de constipație și diaree.

9. Anemie

Conținutul de fier, vitamine și proteine ​​din păpădie le fac o sursă bună de protecție împotriva anemiei. Vitamina B pe care o conțin este o parte esențială a formării globulelor roșii, care este importantă pentru cei care sunt anemici.

Sponsored links

10. Hipertensiune arterială

Sucul de păpădie crește urinarea datorită proprietăților sale diuretice naturale, iar acele proprietăți diuretice pot fi, de asemenea, o modalitate eficientă de scădere a tensiunii arteriale. Fibrele din păpădie ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol și la scăderea tensiunii arteriale, în timp ce conținutul ridicat de potasiu ajută la scăderea tensiunii arteriale prin înlocuirea sodiului din organism.

Sponsored links